La setmana passada, es va donar el tret de sortida al Programa Padrins.

L’alumnat de 1r i 3r d’ESO va compartir la primera jornada de convivències del Programa Padrins la setmana passada. Aquest programa, que ja fa set anys que es fa a l’etapa de l’ESO, té com a objectiu promoure les relacions positives de tutorització i aprenentatge entre iguals i afavorir l’acollida entre alumnes de diferents nivells.

El funcionament és ben senzill: cada alumne de 3r apadrina, segons criteris d’afinitat, un alumne de 1r. Els alumnes de 3r acompanyen els més petits vetllant pel seu benestar en àmbits com les relacions socials o la integració a l’escola. La figura del padrí també és essencial per a la detecció de possibles situacions de malestar social o familiar del nen o nena apadrinat.

Aquesta primera trobada va servir perquè els tutors poguessin avaluar l’afinitat entre els nois i noies dels diferents cursos i formar les parelles. Durant les activitats d’aquesta primera trobada, els estudiants de 1r i 3r van tenir l’oportunitat de conèixer-se millor a través de dinàmiques de grup i jocs.

Amb aquest programa, es busca que els alumnes de 3r actuïn com a referents per als de 1r, facilitant la seva acollida en aquest nou entorn i oferint-los una figura propera a qui recórrer. En definitiva, es tracta d’una iniciativa que fomenta la solidaritat, l’empatia i el respecte entre companys.