La Hija del Tuareg és un dels darrers títols que l’alumnat de 3r d’ESO ha llegit per la matèria de Castellà. Per a poder-ne conèixer els detalls i entendre millor el llibre, la setmana passada es van connectar per videoconferència amb l’autor, Francisco Díaz Valladares. Va ser una experiència molt enriquidora!

El passat dijous 20 d’abril l’alumnat de 3r d’ESO va tenir una entrevista per videoconferència amb Francisco Díaz Valladares, l’autor de La Hija del Tuareg. Després de llegir el llibre des de la matèria de Castellà i fer un projecte interdisciplinari a l’àmbit sociolingüístic, hem tingut el gust de poder conèixer l’autor i plantejar-li algunes preguntes.
Dins del projecte han analitzat la lectura amb un mapa narratiu que plasma el recorregut migratori que fa la protagonista i això els ha donat peu a parlar de la realitat dels refugiats i els principals moviments i fluxos migratoris que s’han donat al llarg de la història per veure’n les causes i les conseqüències. L’entrevista amb l’autor els ha permès conèixer l’ofici d’escriptor, la seva biografia i resoldre alguns dubtes i qüestions de la lectura.