L’alumnat de 1r i 2n d’ESO va celebrar el passat 25 de maig la Cursa contra la fam de l’ONG Acción Contra el Hambre i han aconseguit recaptar 907,21€!!!


A 1r i a 2n d’ESO, una de les activitats que es duen a terme en el marc del Projecte COR és la Cursa Contra la Fam, una iniciativa solidària que vol posar davant dels nois i noies les situacions d’injustícia social que es produeixen al món.

Enguany, la campanya s’adreça a col·laborar amb els projectes d’ajuda i desenvolupament que l’ONG Acción contra el hambre està duent a terme a Filipines. Aquest és un dels països amb major taxa de desnutrició crònica al món per culpa de diversos factors, com ara la pobresa, la situació geogràfica o els conflictes. A més, Filipines es troba en una de les regions més exposades a les catàstrofes naturals, com tifons; i sofreix recurrents desplaçaments i crisis humanitàries com a resultat dels conflictes en diferents zones del territori.

Què hi podem fer?

Més de 1.400 centres escolars arreu del món, a Espanya, França, el Regne Unit, Alemanya, Itàlia, el Canadà, el Perú, Colòmbia, Guatemala, les Filipines i una multitud de països més, participen en aquest projecte solidari. Més de 440.000 joves uneixen les seves forces per lluitar contra la injusta dictadura de la fam. Com? Fen una cursa contra la fam.

La cursa contra la fam permet que cada estudiant de 1r i 2n d’ESO busca persones “patrocinadores”. Per mitjà d’una taula de patrocini, el noi o noia participant signa un acord amb les persones que vulguin col·laborar oferint una quantitat de diners per cada volta que el participant realitzi en la cursa.

Per tant, no és una competició dels uns contra els altres, sinó un repte: quantes més voltes realitzi cada participant, més diners recaptarà. El màxim recaptable ha estat de 20 voltes. Doncs bé, gràcies a la solidaritat de l’alumnat de 1r i 2n d’ESO, enguany les seves voltes han permès recapatar 907,21€!!!

ENHORABONA!