Actualitat

Si el meu fill/a presenta possibles símptomes mentre està a l’escola, què passarà?

Davant d’una persona que comença a desenvolupar símptomes compatibles amb la COVID-19 al centre educatiu:

  • Se la portarà a un espai separat d’ús individual ben ventilat.
  • Sempre que no hi hagi contraindicació per a l’ús de la mascareta, se li col·locarà, tant a la persona que ha iniciat símptomes –si és més gran de 2 anys– com a la persona que l’acompanyi (en cas que es tracti d’un/a menor o d’una persona que pel seu estat de salut no pugui quedar-se sola).
  • Si la persona presenta símptomes de gravetat (dificultat per respirar, afectació de l’estat general per vòmits o diarrea molt freqüents, dolor abdominal intens, confusió, tendència a adormir-se…) es trucarà al 061.

A continuació, el/la director/a del centre educatiu realitzarà les següents accions:

  • En el cas que es tracti d’un/a alumne/a, es contactarà immediatament amb la família per tal que vingui a buscar l’infant o adolescent.
  • Es recomana a la persona o a la família (en el cas d’un/a menor) que es traslladin al domicili i, des d’allí, contactin telefònicament amb el seu centre d’atenció primària de referència (CAP). Es recomana que sigui el CAP de referència de la persona, del sistema públic de salut, per tal de facilitar la traçabilitat del contagi i el seguiment epidemiològic.
Aquesta notícia ha estat publicada a . Comparteix el seu enllaç.