24 de Març de 2020

BONS DIES

Iniciem una emissora de podcasts per al temps de confinament. Sortiran cada dimecres i cada divendres aquí, a #BonsDies de Salesians Sant Vicenç dels Horts


Presentació del canal de Podcast #BonsDies de Salesians Sant Vicenç dels Horts


Tema de la setmana: “aprendre de la crisi”

Per cert, avui, 25 de març, es commemora l’Anunciació a Maria. És a dir, el dia que l’àngel Gabriel anuncia a Maria que està embarassada de Jesús, el Fill de Déu. No va ser cap notícia agradable: estava embarassada sense haver mantingut cap relació amb Josep, el seu promès. El càstig era morir lapidada (llençant-li pedres). Nosaltres avui sabem del final feliç de la història, per Ella no en sabia res. Una cosa semblant podem sentir nosaltres davant la incertesa d’aquesta crisi sanitària. 

NOTA: La decisió que el 25 de març sigui el dia que es recordi l’Anunciació, és perquè si el naixement de Jesús es celebra el 25 de desembre, la lògica de la gestació ens diu que uns 9 mesos abans es devia produir l’embaràs.

BON DIA! 

Podcast #BonsDies del 25 de març, dia de l’Anunciació


27 de març de 2020

Estem acabant ja la segona setmana de confinament. Les notícies estant sent, tal i com ens havien advertit, devastadores i desesperançadores. Tothom, uns més altres menys, ens toca patir una crisi (i no només em refereixo a la sanitària). És més, segurament, tots els qui llegiu aquest “bon dia” no és la primera crisi que us toca patir. No ens equivoquem, oi? 

Avui només et volem dir el que NO hem de fer quan ens toca viure una crisi personal (sigui de la naturalesa que sigui). No hem de romandre impassibles, ni “treure pit”, ni carregar tota la responsabilitat als altres.

Algun exemple el podem extreure de les notícies recents sobre la realitat actual. En general tots hem romangut a la expectativa fins que les conseqüències del virus ens han esclatat a les mans (és allò de la impassibilitat) . Alguns fins i tot han continuat fent “vida normal” (i, per tant, temerària) malgrat l’estat d’alarma (és allò de “treure pit”). I, d’altres, semblen que només tinguin ulls per veure els errors aliens (és a allò de treure’s la responsabilitat de sobre).

Ja ho saps, per afrontar una crisi…

1r     posem-nos, quan abans, “manos a la obra” (el temps cura poques coses)

2n     fem-ho amb humilitat, demanant ajuda i consell (no creient-nos “superman”)

3r     mirant què puc rectificar i millorar (la crítica destructiva serveix per a amargar-nos)

Bon dia!

Podcast #BonDia del 27 de març de 2020