Divendres 24, primer cicle va participar en la 27a edició de la Cursa contra la fam juntament amb altres centres de l’Estat espanyol.

Un any més, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO ha participat en la Cursa contra la fam, una iniciativa impulsada per l’ONG Acció contra la fam que vol sensibilitzar els nois i noies sobre les situacions d’injustícia social que es produeixen al món. La 27a edició d’aquesta cursa ha posat el focus en les conseqüències del canvi climàtic sobre l’alimentació de les persones en el context de Camerun, un país particularment exposat a les amenaces del clima a causa de la seva situació geogràfica i socioeconòmica.

Segons explica Acció contra la fam al seu web, en un país on el 45% de la població viu en situació de pobresa, la dependència dels recursos naturals i la capacitat per a adaptar-se o respondre davant els fenòmens climàtics extrems empenyen a milions de persones a la fam i la desnutrició, una malaltia que afecta 1 de cada 3 menors a Camerun.

Quin és el funcionament de la cursa?

L’alumnat de primer cicle treballa aquesta campanya solidària dins del projecte COR. Durant els mesos previs a la celebració de la cursa, els nois i noies aprofundeixen en l’entitat, el projecte i el país.

Després, cada alumne ha de buscar patrocinadors per tal de recollir diners. Cada patrocinador dona a l’alumne una quantitat acordada (0,25 €, 0,5 €, etc.) per cada volta que aconsegueixi córrer. Després de la cursa i amb les voltes fetes, l’alumnat de recollir els diners per fer el donatiu a l’entitat.

Enhorabona a tots els participants i col·laboradors d’aquesta inciativa. Siguem solidaris cada dia!