El passat divendres 14 d’abril la Mª Àngels Pavón i la Natàlia Forcadell van participar a Madrid a la Jornada de reflexió sobre l’educació afectivosexual en adolescents i jove organitzat pel Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil i l’Editorial CCS. Us expliquem algunes de les reflexions i conclusions de la Jornada.

El divendres 14 d’abril, el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) i l’Editorial CCS van organitzar els I Diàlegs de Pastoral Juvenil, un fòrum amb mirada salesiana que neix per impulsar la reflexió sobre temes urgents en l’evangelització d’adolescents i joves.
 
Al llarg de la jornada hi va haver diverses ponències per tractar temes d’actualitat en el marc de l’afectivosexual que afecten a adolescents i joves i que, com a escola, volíem tractar.
Es va posar l’accent en la possibilitat de potenciar la pastoral de l’escolta, estar al bell mig de la vida d’adolescents i joves, insistint en l’educació a través de l’afecte, una metodologia que com a escola salesiana venim practicant des de sempre i que és un pilar fonamental per a l’educació que volem per al nostre alumnat.
 
 
Una de les conclusions que se n’ha extret d’aquesta jornada en la que ens hem fet presents és, en paraules del salesià José Miguel Núñez, és que a partir d’aquesta reflexió “estem convençuts que necessitem continuar madurant un plantejament educatiu que, des de dins de la cultura que habitem, pugui emergir des de l’antropologia cristiana; amb vocació d’incidir, il·luminar i acompanyar el creixement i la maduració de persones equilibrades i felices”.