Els alumnes de filosofia de quart han participat al taller “Repensant els gèneres” promogut des de l’entorn de l’Ajuntament. Ha servit per a complementar la matèria on s’estan treballant la dimensió biològica i la cultural de l’ésser humà. 

L’alumnat de quart que cursa la matèria de filosofia va tenir l’oportunitat de gaudir d’una classe diferent, un taller conduit per l’Antía García, treballadora del SAI de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, sobre la perspectiva de gènere. Aquesta activitat permet als alumnes revisar els paràmetres de la masculinitat i la feminitat tradicional i les conseqüències que aquesta visió patriarcal té sobre les relacions socials que construeixen els i les joves.

L’objectiu d’aquest taller, Repensant els gèneres, és ser un espai de reflexió i debat on l’alumnat pugui expressar dubtes, pors i necessitats, per tal de començar a trencar amb els estereotips de gènere i el masclisme. El diàleg es va establir des del respecte, la cura dels companys i companyes i l’assertivitat. L’assignatura de filosofia és un espai idoni per a parlar, pensar i debatre aquests temes tan delicats i alhora tan essencials. A més, ha servit per complimentar la matèria on s’està treballant la figura de l’ésser humà, la seva dimensió biològica i la cultural.