Durant les darreres setmanes s’han estat fent reunions d’orientació amb els cursos que tanquen cicle. S’han pensat amb l’objectiu d’informar les famílies dels alumnes de 4t d’ESO, 2n de Batxillerat i 2n de Grau Mitjà i i ajudar-los a triar el següent pas en el seu camí.

Al llarg d’aquest mes de febrer l’escola ha organitzat diverses reunions d’orientació per a les famílies de l’alumnat que està al darrer curs del seu cicle, tant a l’ESO com a Batxillerat i Grau Mitjà. A través d’aquestes trobades, que es van dur a terme a l’espai del Punt de Trobada de l’escola, els caps d’estudis i el servei d’orientació han volgut explicar a les famílies les diferents opcions, camins i itineraris que els i les alumnes podran triar de cara al curs vinent.

A partir d’aquestes experiències, esperem que l’alumnat pugui fer-se una idea de les possibilitats que se’ls hi obren i les puguin posar en connexió amb qui són i qui volen arribar a ser. Es duran a terme trobades personalitzades per ajudar a concretar les opcions i entrevistes amb les famílies per orientar en les particularitats de cada cas. Les sortides i camins que poden agafar són molt diverses i, des de l’escola, volem fer-los costat en aquesta decisió i oferir-los també tota la informació sobre els itineraris formatius que poden seguir al centre. Us fem un breu resum del que vam tenir l’oportunitat de parlar a les tres reunions.

QUART

4t d’ESO és el darrer curs de Secundària i també el primer punt on hauran de començar a encaminar-se cap a una educació més professionalitzadora o amb un itinerari més definit. En aquesta reunió es van explicar alguns aspectes d’organització i funcionament de les etapes de postobligatòria, així com també quines activitats han estat fent amb ells i elles. Us compartim la presentació i un recull de preguntes freqüents per si encara van quedar dubtes pendents de resoldre.

Per una altra banda, us fem un recull de la feina que s’ha treballat des de l’eix d’orientació el passats mesos de gener febrer a la tutoria:

  • Activitats tutorials d’autoconeixement i mirada de futur
  • Coneixement de les diferents branques d’orientació
  • Tallers pràctics
  • Taula rodona exalumnes

BATXILLERAT

En aquesta reunió, a banda de parlar de les diferents sortides que l’alumnat pot triar després de cursar el Batxillerat, es van explicar alguns aspectes d’organització i funcionament de les PAU i proves PAP, així com quines activitats es faran amb ells i elles. Us compartim la presentació i un recull de preguntes freqüents per si encara van quedar dubtes pendents de resoldre.

D’altra banda, s’ha aprofitat per recordar les iniciatives que des del centre s’han començat a treballar

  • Eix d’orientació dins de la tutoria
  • Portes obertes a les universitats
  • Taules rodones d’exalumnes

GRAU MITJÀ

En la reunió de Grau Mitjà es van abordar alguns aspectes relacionats amb l’orientació acadèmica i les dates i procés d’inscripció per als propers cursos, així com les activitats farem amb l’alumnat els propers mesos. Us compartim la presentació perquè pugueu recuperar la informació de tot el que es va parlar a la trobada. D’altra banda també es va posar de relleu que ja s’ha començat a treballar l’eix d’orientació dins de la tutoria i que en les properes setmanes se seguirà treballant en aquest sentit.