Divendres, vam acomiadar la promoció de batxillerat 2019-2021. Una promoció que s’ha enfrontat a més traves que cap altra en la nostra història recent: confinaments, classes en línia… Una odissea que arriba a bon port per salpar el curs vinent cap a nous horitzons. ENHORABONA!


Alumnes de 2nA
Alumnes de 2nB

Enguany no hem tingut padrí de promoció ni hem pogut obrir el comiat de l’alumnat de 2n batxillerat a les famílies per seguretat sanitària. Això no ha impedit, però, que els nois i noies que han acabat 2n de batxillerat, molts dels quals aquesta setmana han fet la selectivitat, es vestissin amb les seves millors gales per celebrar haver arribat al final d’aquesta aventura.

En un agradable escenari al pati central de l’escola, el tutor Toni Orantes i la tutora Montse Gil van fer de mestres de cerimònies tot donant la benvinguda als assistents: a un costat els nois i noies del científic-tecnològic i a l’altre els del social-humanístic. També hi van assistir un bon nombre de professors i professores que no es van voler perdre l’oportunitat de dir arreveure a la promoció de batxillerat més valenta i que ha hagut de salvar més obstacles de tota la nostra història recent.

Xavi Somoza, Marina Coll i Montse Gil

Després va ser el torn de Marina Coll, directora pedagògica, i Xavi Somoza, director titular. Van destacar la importància del pas de cadascun dels nois i noies per l’escola. En molts casos, un pas que suma sis anys. “Volem que sapigueu que aquí és a casa vostra, sempre serà casa vostra, podeu venir sempre que vulgueu i sereu ben rebuts”.

Seguidament, van parlar Aitor Curpián i l’Anna Jones com a representants de 2nA van comentar anècdotes diverses relacionades amb cada un dels professors. Al seu torn, van pujar també a l’escenari el Joel Rubio, la Carla Oller, la Carla Rico, la Sara Garcia i la Clara Queralt que van fer un recorregut del pas per aquests dos cursos tan difícils, i no només per la dificultat acadèmica, sinó pels confinaments, les classes telemàtiques i de com ha incidit la pandèmia en la seva trajectòria com a estudiants.

Anna Jones i Aitor Curpián

Clara Queralt al micròfon, Sara García, Carla Rico, Carla Oller i Joel Rubio.

Després, la Montse i el Toni els van adreçar unes paraules jugant amb l’al·legoria entre batxillerat i una història èpica amb elfs, fades, monstres. Però no era un conte de vet aquí un gat i vet aquí un gos i aquest conte ja s’ha fos, ja que la història de cada noi i noia continua: “ara teniu davant nous països per recórrer, noves aventures que us esperen“.

Montse Gil, tutora de 2nB, i Toni Orantes, tutor de 2nA

Per acabar, es va fer el lliurament de birrets a cada un dels estudiants cridant-los pel nom un a un entre aplaudiments i visques. I un cop cadascú va tenir el seu obsequi, es va procedir al llançament de birrets.

Sempre és un orgull veure com nens i nenes que potser has conegut amb 12 anys, que llavors no t’arribaven a l’espatlla, ara acaben, majors d’edat alguns, que et treuen un cap, i que a partir d’avui s’obriran camí per altres rutes. I, sobretot, cadascú se n’endú un profund agraïment.

ENDAVANT! TOTS I TOTES N’HAUREM D’APRENDRE MOLT DE VOSALTRES

ENHORABONA!