Diumenge 31 de gener és Sant Joan Bosco! Per això, avui en totes les etapes de l’escola hi ha hagut activitats especials. Vols veure’n les fotos i els vídeos?


Clica per veure totes les fotos i vídeos del dia!

Don Bosco també es va haver d’enfrontar a una pandèmia: la del còlera, que el 1854 va assolar la Llombardia i que es va estendre per pràcticament tot el món en els anys successius. En aquella ocasió, Don Bosco va fer el possible per atendre la situació a primera línia amb alguns dels seus nois de l’oratori. Especialment a l’agost d’aquell any, quan l’ajuntament de Torino va demanar voluntaris per atendre els malalts i ocupar-se dels morts.

Acabada la pandèmia, molts infants van quedar orfes, moltes famílies van perdre la seva forma de subsistir. Tal com es veu i es pronostica, a la pandèmia li segueix i li seguirà una forta crisi. Doncs bé, aquella circumstància postpandèmia del còlera de mitjans del segle XIX va ser una ocasió perquè l’oratori de Don Bosco obrís encara més les seves portes a fi que cap infant ni jove quedés desemparat.

Avui, el nostre fundador i patró de la joventut, ens envia de nou a ser esperança enmig d’una pandèmia. Sí, ara, quan és més necessari que mai. Perquè el món que els adults i els de més edat veiem des de la perspectiva d’un naufragi, els joves són els qui agafaran el timó després, des d’allà on sigui que ens hagi portat la deriva. Ells seran els fills de la pandèmia i necessiten, des de ja mateix, mirar el futur amb esperança, saber que val la pena esforçar-se cada dia, que val la pena no abandonar les lluites, no deixar-se encomanar per una pandèmia encara pitjor que la de la COVID19: la de l’aïllament i la soledat, aquella que et fa tancar-te, no només a casa, sinó a la teva habitació, aquella que et fa conèixer el món a través de pantalles i prou, que et fa poruc i inepte per a la vida real.

Els Salesians tenim una dura i bonica tasca a dur a terme en aquests temps. Que Sant Joan Bosco i Maria Auxiliadora intercedeixin per nosaltres, pels nostres joves i les seves famílies.

BON DON BOSCO A TOTHOM!