Estem d’enhorabona! Un dels projectes més ambiciosos de Salesians Sant Vicenç dels Horts, el projecte COR, ha estat guardonat en la desena edició del Premi Armengol-Mir.

El passat dimarts 2 de desembre, la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya va lliurar el Premi Armengol – Mir al Projecte COR de Salesians Sant Vicenç dels Horts. Un projecte que fa ja 4 anys procura desenvolupar l’àmbit de creixement personal en l’alumnat de l’ESO, fent convergir matèries com la Plàstica, la Música, l’Educació física i la Religió en una mateixa àrea d’innovació pedagògica i pastoral.

Què és el projecte COR?

Les sigles COR, que òbviament ja fan una referència al cor, on resideixen les emocions, el sentit, l’amor, la interioritat, signifiquen CREATIU, OBERT i RESILIENT. Aquests tres adjectius són tres de les dotze competències que des de les escoles salesianes configuren el perfil de persona que volem formar. I de fet, en el projecte COR s’hi ha de sumar una altra C, la de “COMPROMÈS“.

Aquest projecte transversal es va idear fa tres anys i aquest ja és el 4t curs que es du a terme a l’ESO per treballar d’una forma intensiva tots aquells aspectes clau per al desenvolupament personal que potser queden més en segon terme en àmbits com l’humanístic-social o científico-tecnològic.

Aquests aspectes són els que tenen a veure amb la creativitat, l’expressió de la interioritat, el treball sobre el silenci, les emocions, el transcendent, l’art i la reflexió. Tot plegat neix del tronc de la Pastoral de l’escola i del Servei d’Atenció Psicopedagògica (SAPP) en el marc de la innovació salesiana reptejove.12.

Què és el Premi Armengol-Mir?

El Premi Armengol-Mir té com a finalitat promoure la participació directa dels educadors de les escoles cristianes i del professorat de religió catòlica de les escoles catalanes en l’àmbit de la reflexió i la innovació educativa. El premi fou constituït en memòria de Ferran Armengol i Carme Mir. La convocatòria del premi està oberta a treballs de reflexió sobre la pràctica, recerca aplicada, propostes d’innovació educativa i propostes didàctiques en qualsevol dels temes del món escolar, amb especial referència a l’àmbit religiós i pastoral. I avui dia, l’otorga la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya amb el patrocini de l’editorial BAULA.

ENHORABONA!!!