SalesiansSant Vicenç dels Horts  s’identifica i comparteix el missatge de la lletra del videoclip “Tot ho podem canviar” creada pels joves de la plataforma social dels Salesians a Girona. Vols veure’l?


Salesians Sant Vicenç dels Horts s’adhereix a la iniciativa i al missatge d’un grup de joves de la Plataforma d’Educació Social Salesiana a Girona i al seu equip d’educadors amb la col·laboració del Güell Espai Jove,  que han treballat conjuntament, a ritme de Hip-Hop, amb el videoclip “Tot ho podem canviar”, per reclamar la igualtat i dignitat per a tothom. La gravació i edició ha comptat amb la col·laboració d’Ames Films.

Els joves s’expressen en el videoclip en català, castellà, francès i àrab i s’ha transcrit, traduït i subtitulat per a mostrar la importància de la riquesa cultural que s’aporta des de les diferents llengües i cultures.

“Tot ho podem canviar” s’emmarca en el context del projecte Neu, un projecte socioeducatiu de sensibilització sobre la diversitat i la realitat intercultural, desenvolupat per Salesians Sant Jordi a Girona, Lleida, Mataró i Sant Boi de Llobregat. El projecte Neu té com a finalitat conscienciar les comunitats de referència, i especialment a joves, sobre la riquesa d’una societat diversa i plural, fomentant models de cohesió social basats en la convivència intercultural.

Des de Salesians a nivell estatal es treballa intensament per la concòrdia i combatre el discurs de l’odi en els diferents àmbits d’intervenció: escoles, plataformes socials, parròquies, ONGD, centres juvenils, etc. I aquesta iniciativa és una mostra més de la feina estratègica que es realitza.

Procés creatiu del videoclip per part dels joves

En les primeres assemblees el grup de joves es va mostrar molt motivat i van creure que un dels mitjans més oportuns per arribar a la gent era crear un tema de Hip-Hop. Entenien el Hip-Hop com una eina reivindicativa que al llarg de la seva història ha servit per fer una crítica a tot allò que no agrada de la societat i del sistema.

Un cop clar que l’objectiu era un tema i videoclip de Hip-Hop, l’equip educatiu va començar a buscar diferents associacions i col·laboradors amb les quals treballar conjuntament.

Es van fer diversos tallers, un per a crear la base del tema tenint en compte els gustos i preferències dels joves. L’altre taller que es va realitzar va ser la creació de la lletra del tema, i aquesta també va ser creada pels joves. Per a l’enregistrament de l’àudio es van utilitzar les instal·lacions de l’Espai Marfà, amb tres tècnics de so i dues col·laboradores, que van ser els professionals que van fer els tallers anteriors.

El videoclip es va gravar en dues sessions, comptant amb la col·laboració desinteressada d’un estudiant de l’Escola Universitària Eram. Les diferents localitzacions on es va gravar el videoclip són en els dos barris on es desenvolupa el projecte, Can Gibert del Pla i Santa Eugènia, ubicats a la ciutat de Girona.