Tres alumnes i dues professores participen de programes Erasmus+ aquest estiu al Regne Unit i Irlanda. Els alumnes són Joel Corrales, Marc Àguila i Luís Urán; i les professores: Anna Font i Carme Soto.


Un bon moment per relaitzar mobilitats, és a dir, formació o pràctiques laborals a d’altres països, és l’estiu. L’escola ja fa uns anys que participa de projectes Erasmus+ i gràcies a aquestes beques, 2 professores i 3 alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts estan gaudint o gaudiran d’estades a l’estranger.

la professora Anna Font està a Scarborough, Regnet Unit, realitzant una formació anomenada “Special Education Needs” on s’està formant per millorar l’educació inclusiva i aprendre com atendre les necessitats individuals de cada alumne. Alhora, està coneixent altres escoles i està compartint bones pràctiques. També ha pogut visitar alguna escola prop d’on està realitzant la formació.

Anna Font en una part de la formació

L’altra professora, Carme Soto, ha realitzat una formació sobre “The Best Social Media and Web Solutions for Your Classroom” a Dublin, Irlanda, en què ha après a incorporar noves tecnologies a les aules per tal de fer més interessants i més agradables les classes, i també ha rebut formació sobre la privacitat i l’ús segur de les xarxes socials, rols dels alumnes davant el docent i gestió digital de l’aula.

La novetat d’aquest curs, ha estat presentar un projecte Erasmus per a alumnes de cicles formatius de grau mitjà. En concret, per aquest curs, ens han concedit una mobilitat per realitzar dos mesos de pràctiques a l’estranger i que un professor el pugui acompanyar els primer dies.

L’afortunat que s’ha beneficiat d’aquest programa ha estat l’alumne de cicles formatius de grau mitjà Joel Corrales, alumne de 2n d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques. Realitzarà l’estada en una empresa durant el mesos de Juliol i Agost. L’empresa està ubicada molt aprop de Dublín, a la mateixa localitat on s’allotja el Joel. L’empresa es diu Car Charger, una destinació laboral interessatntíssima per aprendre sobre sistemes de càrrega dels cotxes elèctrics. La funció que realitza en aquesta empresa és donar suport tant al departament comercial, com la departament tècnic. El Jordi Piró, responsable del departament escola-empresa, l’ha acompanyat els primers dies, per tal de presentar l’alumne a l’empresa i poder signar el conveni de col·laboració.

Primer dia del Joel a l’empresa CarCharger

Els desitgem a tots el millor en les seves estades!