Un any més Salesians Sant Vicenç dels Horts acull la Jornada #FPempresa. En aquesta 4a edició Iñaki Zabalo (gerent de la Fundació Goierri) i Gorka Herranz (President del grup Irizar), han estat els convidats per explicar un cas d’èxit en la col·laboració empresa, administració i centres d’FP.


Clica per escoltar el reportatge de Ràdio Sant Vicenç dels Horts

Ahir dijous 6 de juny al migdia, es va dur a terme la Jornada #FPempresa de Sant Vicenç dels Horts que organitzen l’Ajuntament, la Unió de Botiguers i la Unió d’Empreses i els dos centres de Formació Professional del municipi. Aquesta cita anual que ja corre per la 4a edició, té com a finalitat promoure la col·laboració entre administració, centres educatius i empresaris, a fi de posar en comú les pors, els èxits i els objectius de manera que junts puguem generar una xarxa que beneficiï tothom.

Van encetar la jornada els directors dels dos instituts d’FP de Sant Vicenç dels Horts, el Sr. Xavier Tresserra de l’INS Gabriela Mistral i Eva Aguiló de Salesians, donant la visió que des de les escoles professionals tenen de la necessitat d’oferir als alumnes una formació que els qualifiqui i els doni experiència laboral.

Eva Aguió, directora de Salesians Sant Vicenç dels Horts; i Xavier Tresserra, director de l’Institut Gabriela Mistral.

Seguidament, Marcel·lina Bosch, capde l’àrea de serveis a les persones, de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, va comentar la necessitat de seguir treballant en la línia que fins ara s’ha anat traçant, que passa per detectar les necessitats de l’entorn enpresarial i mirar de posar-lo en relació amb el formatiu. I, tot seguit, va ser el torn del Sr. Lluís Castellano, president de la Unió d’Empresaris, que va insistir en la necessitat de caminar plegats, ja que si les empreses necessiten professionals qualificats, l’FP dual és el camí a seguir.

El plat fort de la jornada va ser la visita del Sr. Iñaki Izabalo, gerent de la fundació Goierriko Herrien Ekintza, de Guipúscoa i el Sr. Gorka Herranz, president del grup Irizar, fabricant internacional d’autocars i autobusos. El Sr. Zabalo va explicar com funciona la Fundació i de quina manera canalitzar les necessitats empresarials i donar-hi una resposta formativa i professional. Al seu torn, el Sr. Herranz va presentar el grup Irizar, va expicar-ne l’origen i els projectes de futur, tot comentant les necessitats a nivell de recursos humans en què la Fundació Goierriko és una peça clau, i la importància d’estar atents a les possibilitats de creixement. Ambdues coses totalment interelacionades.

Iñaki Zabalo, gerent de la Fundació Goierriko; i Gorka Herranz, president del grup Irizar.

Durant la ponència dels convidats bascos, el públic va poder enviar preguntes mitjançant una aplicaició mòbil que va permetre una interessant entrevista posterior.

A continiació, va ser el moment de reconèixer a les empreses Recimant SL i Slimstock el seu compromís i la seva tasca en la promoció professional d’alumnes d’FP dual. I, per acabar, la il·lustríssima Sra. alcaldessa, ara en funcions, Maite Aymerich va concloure la jornada amb una invitació a seguir col·laborant i fer gran el projecte “7 de 30”.

Tots els presents, mentre participaven del piscolabis que l’Ajuntament havia preparat, comentaven com de necessari és mantenir aquestes trobades i seguir treballant per generar una xarxa com la de la comarca de Goierriko a Guipúscoa.