Divendres passat, 24 de maig, dia de Maria Auxiliadora, els alumnes de 2n de batxillerat es van acomiadar de l’escola en un emotiu acte que va tenir per convidat especial i padrí de la promoció el Dr. Paco López Jiménez. Vols veure’n les fotos?


Clica per veure totes les fotos del comiat de 2n de batxillerat

A les 19h de la tarda, els encontorns de l’auditori de l’escola eren un formiguer d’alumnes i familiars, tots ben guarnits amb vestits, algunes corbates, cabells recollits o engominats, l’ambient de les grans ocasions. El motiu? Que 63 alumnes de 2n de batxillerat acaben el seu pas per Salesians Sant Vicenç dels Horts.

Molts d’ells porten 6 anys al centre, altres potser menys, però en tots els casos, el que en aquestes dates preval, malgrat tenir la selectivitat a tocar, és l’agraïment. Un agraïment que s’estén a tots els nivells: als companys, als professors i tutors, tant als actuals com als que ja no els imparteixen classes, a les seves famílies, a tothom.

L’acte de comiat va començar amb les paraules d’Eva Aguiló, directora titular de l’escola, que va comentar als alumnes que «molts, quan vau començar el batxillerat, vau veure el vídeo dels Castellers de Girona pujant l’escala de la seva catedral. Us vam indicar que vosaltres éreu el pilar que volia pujar i us animàvem a aconseguir el vostre objectiu. Us vam dir que no seria fàcil, que no sempre ho aconseguiríeu tot a la primera i que per a no defallir necessitàveu de la pinya (els pares, amics, tutors i professors…). No us preguntaré si tenia raó o no, perquè el passat ja ha passat i ara ja només ens toca somniar el futur».

Seguidament, el Dr. Paco López Jiménez, el padrí de la promoció, va adreçar-se als alumnes i els va donar consells a partir de les seves experiències personals, tota una font inesgotable d’anècdotes plenes de lliçons per a la vida.

Dr. Paco López Jiménez, padrí de la promoció 2017-2019

També les famílies dels nois i noies de batxillerat van fer la seva aportació. Aquí la podeu llegir íntegrament:

Soledad Mola i Núria Soler, mares d’alumnes de 2n de batxillerat

Una representació de cada un dels dos grups de 2n també van dedicar unes paraules a tots els assistents i amb bon humor i simpatia van explicar la seva experiència a les aules. El seu discurs va finalitzar amb un sentit agraïment cap als professors, l’escola i les seves famílies, no exempt de llagrimeta.

Els tutors també van prendre la paraula i van comentar que «ha estat un curs intens, en què han passat moltes coses, i s’ha viscut amb molta intensitat» . Un discurs emotiu que va acabar amb aquests consells: «Com a tutors, permeteu-nos que us donem uns darrers consells que us poden ser útils:

  1. Recordeu seure de tant en tant i mirar enrere per agafar forces.
  2. Freneu i rectifiqueu la ruta  si cal.
  3. Buideu la maleta de la vida de tot allò que pesa i que fa nosa i ompliu-la d’esforç, d’agraïments, de reptes personals, d’alegria de viure.
  4. Confieu en vosaltres, lluiteu, que res no us faci por, perquè, com va dir el poeta, tot està per fer i tot és possible.

Sapigueu que us recordarem amb molta estimació, que deixeu en nosaltres molt bons records i que aquí, a l’escola de Salesians Sant Vicenç dels Horts, ens trobareu sempre si ens necessiteu.

Abraçades, petons i sort molta sort!»

Finalment, es va dur a terme lliurament de mencions als millors Treballs de Recerca, als millors expedients acadèmics i a les guanyadores del concurs literari Narcís Lunes.

El comiat es va cloure amb un pica-pica a la sala multiusos.