Els alumnes de 1r de Batxillerat estrenen una sortida cutural a França de 2 dies per visitar Perpinyà, Cotlliure, Elna i Argelers. Vols veure’n les fotos?


Els alumnes de 1r de batxillerat han estat dos dies a França realitzant una ruta cultural que ha permès conèixer tant el passat medieval de Perpinyà i Cotlliure, com la sort dels refugiats espanyols que fugien de la Guerra Civil l’any ’39.

Altres anys s’havia organitzat una sortida semblant amb els alumnes que cursaven l’assignatura de francès tant de l’ESO com de batxillerat. Enguany, la proposta s’ha enfocat com a sortida d’etapa. Com que 2n de Batxillerat no és un curs idoni per realitzar una sortida de final de curs, què millor que fer una bona escapada durant 1r?

Amb aquest objectiu, la primera parada de l’autocar va ser el Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà. A la tarda van anar fins a la maternitat d’Elna, un palauet que, gràcies a Elisabeth Eidenbenz, va convertir-se durant 5 anys en un centre de maternitat per a les mares refugiades del camp de concentració d’Argelers, de Sant Cebrià de Rosselló i Ribesaltes.

Els alumnes de 1r de batxillerat a la Maternitat d’Elna

Els alumnes també van visitar l’exposició del camp de concentració d’Argelers, situat a la zona nord de la immensa platja d’aquesta localitat, on les condicions de vida per als milers de refugiats espanyols que fugien de la victòria franquista de la Gerra Civil eren denigrants.

A Cotlliure, els alumnes van voltar per la pintoresca vila marítima i van visitar la tomba d’Antonio Machado.

Tomba d’Antonio Machado a Cotlliure