El passat 20 de febrer es va dur a terme a Göppinge l’acte de cloenda del projecte moVET.Europe gràcies al qual 6 exalumnes d’Automatització i Robòtica Industrial han estat treballant sis mesos en empreses d’Alemanya; 5 d’ells s’hi quedaran!

El passat dimecres 20 de febrer, el professor del Departament Elèctric Feli Alcario va assistir a la clausura del curs moVET.europe – Mobility for VET-Learners in Europe. Gràcies a aquest curs, sis alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial que van titular-se el curs passat, han estat realizant una experiència laboral en diferents empreses de l’estat federal de Baden Wurtemberg, a Alemanya.

Ells són Jose María GirónGerard La MataJoan MartínIosif Marian Nicoara, Jonathan Pancorbo i Javier Ruiz. Van iniciar el curs a finals del 2017, mentre aquests alumnes encara eren alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts, i cada dissabte es desplaçaven a una acadèmia de Barcelona per aprendre alemany. En acabar el curs, durant el juny i juliol, van fer un intensiu diari que els va permetre obtenir el nivell B1 d’alemany.

Passat l’estiu, des del 1 de setembre del 2018 fins al 28 de Febrer del 2019, van instal·lar-se a Alemanya, als encontorns de Stuttgart, i van passar a formar part de la plantilla de diverses empreses del sector industrial.

El projecte el van iniciar 6 alumnes i l’han acabat 5, dels quals tots menys un, que ha tornat per motius personals, es queden a treballar a Alemanya a les mateixes empreses on han fet les pràctiques.

L’acte de cloenda del curs es va realitzar a una de les delegacions de BBQ Berufliche Bildung, empresa organitzadora del moVET.erupe, a la ciutat de Göppingen i hi van assistir tots els participants. Gabriela Martínez, del Recruiting und Relocationservice de BBQ, comentava «Como ya lo dijo Birgit, esperamos que proyectos de este tipo que han sido muy positivos tanto para los chicos como para empresas e instituciones, puedan continuar. Y nos encantaría seguir colaborando con vosotros, los chicos son fantásticos, han hecho muy buen trabajo y han aprendido alemán :)».

Aquest projecte rep el finançament de la Comissió Europea i de les cambres de comerç del Land de Baden Wurtemberg. Per aquest motiu s’ha convocat a representants de la iniciativa i de la nostra escola a les sessions que el Parlament Europeu realitzarà a Brusel·les el proper 21 i 22 de març per valorar el programa Erasmus+ i aportar propostes de millora per al proper deceni.

De de l’escola fem extensiu en nostre agraïment a BBQ per l’atenció i el tracte que han tingut amb els Salesians i desitjar als alumnes molts èxits professionals!

Lliurament de certificats