FP, Batxillerat i ESO posen punt i final al primer trimestre amb la celebració del Nadal. Un temps per a recordar que el canvi, per més inesperat que pugui semblar, pot arribar al món i a tu ben discretament, com un naixement en un estable de Betlem, senzill, però amb una força transformadora irrefrenable.

El trimestre acaba acadèmicament amb els butlletins de notes a la majoria d'etapes i les defenses dels TR a 2n de Batxillerat; però com a escola salesiana, el trimestre sobretot acaba amb el Nadal

Enguany l'FP ha dut a terme diverses accions, sempre relacionades amb donar un sentit cristià i solidari al Nadal, que han anat enfocades a col·laborar amb diferents iniciatives.

Ja és un clàssic la col·laboració dels alumnes del cicles de Grau Mitjà d'Activitats Comercials amb la Fundació Iris, concretament amb el Taller Iris, per a la posada en marxa d'una BOTIGA SOLIDÀRIA. Com cada any s'han posat a la venda productes elaborats per les persones que s'estan formant en aquest taller i que estan capacitant-se per a inserir-se al món laboral.

A la BOTIGA SOLIDÀRIA també s'hi han pogut adquirir "polseres Candela". Els diners recollits en la venda d'aquestes polseres aniran destinats a la recèrca contra el càncer infantil per mitjà de l'associació Polseres Candela. Mares i una filla d'aquesta associació van venir fa unes setmanes per donar el seu testimoni als alumnes de 4t d'ESO i també per ensenyar-los a fabricar les polseres que venen. 

Els alumnes de Carrosseria han centrat els seus esforços en la campanya de recollida de material escolar per als corredors de la UNIRAID.

A Batxillerat i a Gestió Administrativa han apadrinat una carta de reis a cada classe per a la Campanya de Reis de Salesians Sant Boi. Aquesta campanya ofereix als infants de famílies amb situació precària de fer una carta als Reis. Llavors es fa arribar la carta a un padrí o grup de pardins i aquests es comprometen a ajudar els Reis Mags comprant les jogines que l'infant ha demanat.

També s'ofereix que els alumnes de Batxillerat i Gestió Administrativa que vulguin fer de voluntaris en aquesta campanya s'hi apuntin mitjançant la fundació Bayt-Altaqafa aquí a Sant Vicenç. Enguany, una desena d'alumnes s'hi han compromès.

Els alumnes de 1r d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques reben la visita d'una mestra de l'escola IRIS (no dels Tallers IRIS) que els presenta l'escola i el tipus d'alumnat que atenen i els demana unes joguines elèctriques adaptades perquè els nens i nenes d'aquesta escola hi puguin jugar. 

Els alumnes de 1r han reunit els diners, han comprat aquestes joguines i, durant els propers mesos, els de 2n les adaptaran tot convertint l'interruptor en una palanca més gran adaptada a la capacitat motriu dels nens que hi jugaran. Per altra banda els de 2n tenen com a projecte construir joguines elèctriques per a la sala multisensorial de l'escola IRIS.

A l'ESO els de 1r han fet una celebració d'agraiment per la cohesió aconseguida en aquest primer trimestre i els de 2n han confeccionat un arbre dels desitjos en què els companys s'adressen missatges significatius entre ells. Totes dues activitats formen part del projecte COR.

Els de 3r d'ESO s'han proposat fer un servei comunitari que realitzaran durant la resta del curs. Aquest propòsit ha estat l'eix de les tutories de les dues últimes setmanes abans de Nadal i ha estat el nucli de la celebració que van fer el dimecres. A partir de gener els alumnes desenvoluparant el seu propòsit des de la nova matèria d'Emprenedoria Solidària.

A 4t han conegut la realitat dels "xipirons", nom amb què s'autoanomenen els nens i nenes que pateixen càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu. A banda de sensibilitzar-se amb la lluita contra el càncer, l'experiència de conèixer de primera mà mares i una fila voluntàries de l'Associació Polseres Candela, els ha servit per connectar amb la recerca del sentit de la seva vida. 

Encara que sembli poca cosa, han pogut aportar un granet de sorra en la lluita contra el càncer infantil: fer alguna polsera candela. Potser no canvia gran cosa de l'exterior fer una candela, però de segur que canvia l'interior de qui la fa.

Un Nadal, doncs, ple d'activitats a totes les etapes que han permès apropar-se al misteri que és l'Amor. L'Amor d'un Déu que no s'ha volgut quedar a les altures indiferent dels esdeveniments humans, sinó fer-se un entre els homes i les dones, d'arribar als més necessitats a través de les mans dels qui, conscientment o no, creuen en Ell.