Dijous passat els alumnes de 1r de Batxillerat van visitar diverses entitats de Sant Vicenç dels Horts en què s'hi fa alguna tasca de voluntariat: Càritas, Sophos, Centro Amigos, La Capella, Biblioteca de l'escola Sant Josep, Hospitalitat de Lour… 

La gratuïtat és probablement un dels motors de canvi social més potents que existeix. I consisteix en una cosa ben senzilla: "donar el propi temps per als altres a canvi de res". Qui ho ha fet alguna vegada, qui ha fet voluntariat en alguna ocasió, sap que poques coses són tan corresponents i satisfactòries com aquest oferiment d'un mateix i gratis.

Al llarg del matí de dijous 25 d'octubre, els alumnes de primer de batxillerat van recòrrer Sant Vicenç dels Horts visitant diverses entitats i realitats en què la participació de voluntaris és fonamental:

  • Càritas on ens ha rebut la Cati, la Julieta, el Francesc i l’Eulàlia.
  • Residencia Sophos per a la gent gran. Allí l'Anna ens ha explicat què fan i com col·laborar-hi.
  • La Capella on s'hi fa voluntariat per la llengua i on ens ha rebut el Josep i la Sara, i sobre el qual la Clara i la Gala de 2n de batxillerat ens n'han fet un testimoni.
  • L'Hospitalitat de Lourdes, que ens ha visitat a l'escola i en la qual col·labora l'alumna Maria González. Gràcies Curro pel teu testimoni!
  • La biblioteca de l'Escola Sant Josep on la Maria ens ha explicat el projecte que duen a terme.
  • La Fundació Iris on l'Andrea, exalumna de la casa ens ha fet de guia.
  • La Fundació Bayt Al-thaqafa on la Laia ens ha explicat qui són i què fan.
  • i l'estimat El Centro Amigos. Gràcies Carme!

Aquí teniu les fotos de la jornada:

Agraïm l'acollida que ens han fet cadascun dels treballadors o col·laboradors d'aquests centres i entitats que han dedicat el seu temps a explicar-nos de quina manera contribueixen amb la seva acció a la millora dels qui per un motiu o un altre tenen alguna (o moltes) necessitats

La jornada de voluntariat a batxillerat té la finalitat de posar davant dels alumnes diferents propostes amb les quals, si volen, poden col·labrar en clau de voluntariat.

I per què? Perquè estem convençuts que alimentant aquest interès per l'altre millorem com a persones i millorem com a societat. Perquè entenem que si cadascú només mira per a ell i la resta ja s'ho farà, contribuïm a augmentar el malestar, el ressentiment i la soledat de les persones; en canvi, si oferim gratuïtament el temps per a algú, és com aixecar la persiana d'una habitació que està a les fosques perquè hi entri el sol. Tot canvia.

A més, ajudar gratis és contagiós perquè a tothom li agrada que el facin sentir millor i a tothom li agrada, ni que sigui en el fons, fer sentir millor als altres. Potser és una de les coses que ens fa ser més humans.