Gràcies a la Fundació Inform, amb la qual Salesians Sant Vicenç dels Horts colabora des de fa més de 15 anys amb el projecte SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), dos professors són a l'stranger formant-se.

Durant aquesta setmana, del 14 al 18 de maig, gràcies a les beques de la Fundació Inform, dos professors de l’escola estan realitzant una estada formativa a Finlàndia i Anglaterra.

La professora Carme Pérez, estarà aquesta setmana a Finlàndia on podrà conèixer com funciona el sistema educatiu finès. Junt amb ella han marxat 5 també professores d’altres centres.

El programa d’aquesta setmana és el següent:

  • El dilluns i dimarts estaran visitant Tampere, ciutat on s’organitzen els Nationals Skills Competition, que és semblant als CatSkills que s’organitzen aquí Catalunya.
  • De dimarts a divendres estaran a Oulu, ciutat on hi ha la central de Simulació i on seran rebuts per Mika Kananen, responsable de relacions internacionals del centre més gran de formació professional de la zona Nord de Finlàndia i també coordinador del programa SEFED a tot el país. Durant els dies a Oulu, visitaran diferents centres de formació professional i empreses simulades.

Carme Pérez a Helsinki

Per altra banda, el professors Miguel Peinado estarà aquesta setmana a Exeter fent una formació amb 7 professors més d’altres centres.

L’objectiu d'aquesta formació és ajudar els docents a desenvolupar la capacitat d'emprenedoria, el lideratge i les habilitats d'aprenentatge independent dels seus alumnes per dotar-los d'un futur exitós. Durant el curs s’ensenyarà com començar una empresa pròpia utilitzant el mètode de pensament Corkscrew. En aquest programa, els professors posaran en pràctica noves habilitats, provaran noves activitats a l'aula i utilitzaran les últimes eines i recursos en línia a la seva disposició.

Miguel Peinado a Exeter, UK