La botiga Iris, la campanya de reis, la recollida de material escolar pel projecte School Dakar, les tutories sobre el sentit del Nadal… Diferents maneres de dir que Jesús no va néixer perquè anem a comprar més als centres comercials, sinó perquè ens trobem amb Ell i amb els altres.

Des de Salesians Sant Vicenç dels Horts enguany no s'ha dut a terme una campanya unitària en la qual participessin totes les etapes de l'escola. De fet, el curs passat, no en va ser una, sinó tres les campanyes que es van emprendre. Així mateix, seguint amb aquesta diversificació, el 2017 l'estem acabant amb diferents gestos orientats a donar al Nadal el sentit que té.

A FP els alumnes d'Activitats Comercials s'han encarregat de donar vida i color a la botiga IRIS que cada any es munta al hall de l'auditori. En aquesta botiga s'hi venen productes manufacturats pels alumnes de l'escola d'educació especial de la fundació IRIS. Ja va sent una tradició esperada amb candeletes! La decoració i ambientació de la botiga és obra de les destres mans dels alumnes d'activitats comercials, que també s'ha ocupat de la venda dels produtes.

A batxillerat l'objectiu ha estat fer una experiència de voluntariat molt nadalenca. S'han sumat a la Campanya de Reis que des de fa més de 20 anys organitzada per l'Obra Salesiana de Sant Boi (formada per escola, parròquia, esplais, PES-Centre Obert, Salesians Cooperadors i ONG Vols), adreçada a famílies amb una situació econòmica i social desfavorida, amb l’objectiu de fer de la nit de Reis, una nit màgica per a tots els nens possibilitant que tots ells rebin joguines.

A l'ESO s'ha treballat el consumisme nadalenc des del lema d'aquest curs: "troba't". I és que en aquestes dates, estem constantment bombardejats per anuncis que volen seduir-nos i exaltar els nostres desigs i espectatives fins un nivell que, de fet, els productes que ens venen no poden complir i ens aboquen a la insatisfacció. 

A partir de vídeos i de dinàmiques de grup s'ha proposat als alumnes de reflexionar sobre aquest aspecte pervers del consumisme per tal de retrobar-nos amb el valor autèntic del regal. Per això n'han fet un amb les pròpies mans, que vol ser expressió d'un mateix i una mostra d'afecte per a qui el rebrà. 

Avui, darrer dia abans de les vacances de Nadal, aquestes propostes de caire educatiu s'han combinat també amb moments festius i lúdics. Els alumnes de batxillerat han anat al cinema a veure la pel·lícula Wonder; els d'ESO han participat en activitats que, per primera vegada, han organitzat els de 4t per als de 1r, 2n i 3r: des d'una SCAPE ROOM a activitats esportives, passant per reptes musicals i jocs tradicionals. 

A FP avui ha estat un dia tranquil, de compartir esmorzars i fer una sessió de reptes diversos com el just dance o el sing star

A més alguns pares i mares de l'AMPA han vingut a repartir coques per esmorzar als alumnes de 1r i 2n d'ESO! Boníssimes! És d'agrair la col·laboració dels pares en fer d'aquest darrer dia abans de les festes de Nadal un dia ben especial.


En definitiva, una forma de viure el Nadal que ha volgut ser autèntica, sincera, càlida, com l'abraçada de que Déu ens fa a cada un de nosaltres amb el naixement de Jesús, el seu fill.

Bon Nadal a tothom!

I feliç 2018!