Aquesta setmana passada, a FP, ha estat la més farcida d'activitats de totes les Jornades Professionals i Tecnològiques 2017. En tots els cicles formatius de la casa hi ha hagut visites, xerrades o tallers. I el dimarts van ser protagonistes del 2n Dia de la Tecnologia! 

Dia de la Tecnologia

Dimarts passat, va tenir lloc el 2n Dia de la Tecnologia a Salesians Sant VIcenç dels Horts. Una iniciativa dels departaments Administratiu, de Metall i Electricitat de l'escola que, per segon any consecutiu, deixa bocabadats i bocabadades els alumnes de 1r d'ESO.

Al llarg del matí, els més petits de la casa, dividits en grups, han visitat els diferents tallers i aules d'FP. Allí, els alumnes de cada cicle formatiu els han rebut i els han ofert algun taller. Els d'instal·lacions elèctriques i automàtiques han ensenyat als alumnes a mesurar l'energia obtinguda per una placa fotovoltaica i pelar els cables per unir un circuit elèctric. Els de Gestió administrativa els han ensenyat a generar una factura i calcular una nòmina… Tota una aventura que els ha portat per tots els cicles formatius de Salesians Sant Vicenç dels Horts!   

 


Xerrada tècnica de SIEMENS sobre les tendències de la producció industrial

Els alumnes de 1r GS d'Automatització i Robòtica Industrial han tingut la visita de Fernando Pérez, enginyer de Siemens, que els ha ofert una productiva xerrada en què ha donat una visió a mig termini de com es gestionarà i implementarà la producció industrial, incorporant conceptes com el Cloud Computing (computació al núvol), IoT (Internet de les Coses) aplicat a la indústria, i l'anàlisi de dades a partir del Big Data.

Pérez, ha mostrat algunes eines de posada en marxa d'un procés d'enginyeria mitjançant aplicacions de simulació en 3D, la qual cosa permet minimitzar errors i reduir els temps de posada en producció.


CITELUM IBÉRICA il·lumina els alumnes de 1r i 2n  de GM d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques

Victor Romera, responsable de la delegació de Molins de Rei de l'empresa CITELUM Ibérica ha ofert una xerrada als alumnes de 1r i 2n d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques sobre l'enllumenat públic i la eficiència energètica.


El Parc Tecnològic del Vallès obre les portes de les energies renovables als alumnes d'Instal·lacons Elèctriques i Automàtiques

Dijous 23 de març, el grup de 1r d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques va pujar a un autocar per anar fins al Parc Tecnològic del Vallès (Sabadell). Una visita tècnica sobre energies renovables que va ser força profitosa per poder comprovar in situ molts dels aprenentatges teòrics que reben en diferents mòduls de l'especialitat.

En la foto, es pot veure el grup al voltant d'una "olla solar" que escalfa aigua només amb els raigs del sol.


Visita dels alumnes de 2n de Grau Mitjà d'instal·lacions Elèctriques i Automàtiques al Gremi d'Instal·ladors

Una de les certificacions oficials que els alumnes d'Instal·lacions Elèctriques obtenen en competar el seu cicle formatiu és el "carnet d'instal·lador". La visita d'aquests alumnes al Gremi d'instal·ladors del Baix Llobregat els ha permès conèixer les sortides que els ofereix aquesta titulació i els avantatges i serveis que proporciona aquest Gremi als treballadors del sector.


FESTO introdueix els alumnes de 1r d'Automatització i Robòtica Industrial en l'eficiència energètica

FESTO és un proveïdor mundial de solucions d'automatització mitjançant tecnologia pneumàtica, electrònica i xarxes per a tot tipus de processos i activitats industrials. És a dir, un dels principals subministradors de components tecnològics per a la indústria a escala munidial.

Els alumnes de 1r del Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial han tingut l'ocasió de conèixer un dels seus enginyers: Iván Egea, que els ha introdït en el concepte d'eficiència energèrtica a les instal·lacions pneumàtiques. Tot un luxe!


Quin futur tenen les instal·lacions de fibra òptica? TELEVÉS respon

Els alumnes de 2n d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques han rebut la visita d'Angel de Miguel, tècnic de l'empresa Televés. Durant la seva xerrada i taller pràctic ens ha parlat sobre normativa actual a les ITC (Infraestrutures Comunes de Telecomunicació) i sobre el futur de les instal·lacions amb fibra òptica.

Per acabar, els alumnes han pogut fer una pràctica real de fusió de fibra òptica. 


Els alumnes de Mecanització visiten AMES

Ha estat una visita molt complerta i personalitzada en la qual, en petits grups i atesos per tècnics de l'empresa, durant  3 hores, els alumnes han pogut seguir tota la traçabilitat del procés de fabricació de peces per sinterització

A partir de la compactació de pols metàl·lica i una posterior sinterització (cicle tèrmic), Ames obté una peça metàl·lica amb una certa microporositat, d’elevada precisió dimensional. Moltes d'aquestes peces tenen el seu destí en la indústria automobilística.

Ha estat realment interessant conèixer una de les empreses del sector de la fabricació mecànica de peces més importants a nivell mundial, amb la qual l'escola fa força anys que col·labora; especialment els darrers anys que ha entrat de ple en l'FPdual.

En acabar, fins i tot ens tenien preparat un refresc i galetes!


Els alumnes de Carrosseria participen d'un taller de pintures bicapa i vernissos de nova generació amb BS, i també a un taller d'aplicació de VINILS amb APA.

Una de les empreses amb qui darrerament l'escola està col·laborant és Pintures BS, pionera del sector de la pintura de vehicles, que ja a principi de curs va triar les instal·lacions de l'escola per fer un assaig tècnic de vernissos especials. 

Ramon Capdevila, doncs, ha tornat a visitar-nos, aquesta vegada per fer un taller amb les pintures Candy, unes pintures que s'apliquen en dues passades que generen un efecte profunditat excel·lent

A més, BS ha estat un dels patrocinadors dels nostres pilots de la UNIRAID i, actualment, un dels nostres subministradors en el cicle de Grau Mitjà de Carrosseria. 

Per altra banda, l'empresa APA print&film tecnologies, també col·laboradora habitual de l'escola, va oferir als alumnes de Carrosseria un taller d'aplicació de vinils decoratius per a vehicles.

Jornades Professionals i Tecnològiques


AYATS, una de les empreses de carrosseries d'autocars amb més història d'Espanya

Divendres passat, també els alumnes de Carrosseria, van anar fins a Arbúcies a visitar les instal·lacions de l'empresa AYATS, un dels fabricants de carrosseries d'autocars amb més història d'Espanya, fundada el 1905.

Va ser increïble! 

Jornades Professionals i Tecnològiques


De quina manera s'integren els robots a la indústria?

Els alumnes de 1r de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial visiten l'empresa Gestamp de Sant Esteve Sesrovires, una de les empreses que col·laboren amb l'escola mitjançant convenis d'FP dual.

La visita ha tingut una molt bona acollida per part dels alumnes, ja que la robòtica és un dels mòduls que els motiva més i que forma part del Mòdul 07, en què s'estudia de quina manera la major part de la producció de la industria s'executa mitjançant robots.

Jornades Professionals i Tecnològiques