Actualitat

Ja està disponible la revista anuari d’aquest curs 21-22

Entra per llegir i donar una ullada a l’anuari del curs 2021-2022! Hi trobaràs fotos d’activitats de totes les etapes i també fotos de tots els grups. Si ho voleu, us la podeu descarregar en PDF per accedir als enllaços a material complementari.


Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Com sempre que acaba un curs, toca fer balanç de com ha anat. És un bon exercici recordar d’on venim i cap on anem i, sovint, quan el fem, arribem a la conclusió que si del futur ens haguessin explicat algunes de les experiències que viuríem no ens les hauríem cregut.

Aquest curs vam començar havent-nos de fer pesats i pesades perquè l’alumnat fes un ús adequat de les mascaretes, desinfectant mans i espais, preservant els grups bombolla, entrant i sortint del centre esglaonadament, fent confinaments ara grupals ara parcials, anant-nos a vacunar per 3a o 4a vegada… ens fa l’efecte que tot això va succeir fa moooolt de temps. I no. Ha estat la nostra realitat els darrers dos cursos, fins fa ben pocs mesos.

Tot aquest context, com és lògic, ha generat un estrès més o menys generalitzat entre els membres de la comunitat educativa: alumnat, famílies, personal docent i d’administració i serveis. Però mentiríem si diguéssim que la situació ens ha vençut. Hem arribat al final d’aquest curs i ens sentim victoriosos. I per què? Perquè ens mou l’esperança. Vet aquí el secret.

La nostra tasca educativa seria impossible si, en llevar-nos al matí, no tinguéssim clar que cada un dels joves que tindrem davant necessita un referent adult que li transmeti que val la pena esforçar-se, que val la pena venir a l’escola, que val la pena sembrar per collir en el futur, en definitiva, que ser feliç és possible. Aquesta és la nostra esperança, l’esperança que ens mou i que neix d’una experiència de fe: Jesús ressuscitat, que es val de les nostres mans, els nostres ulls i les nostres paraules per arribar a tothom.

I amb aquesta experiència de fons, creiem haver contribuït, encara que sigui amb un granet de sorra, als èxits dels nois i noies de Salesians Sant Vicenç dels Horts. Com ara, que a 1r d’ESO hagin estat capaços d’introduir-se en la secundària amb tot el que comporta, que a 2n hagin gaudit d’espais de reflexió sobre els processos de canvi i hagin trencat tabús sobre la salut mental. Que l’alumnat de 3r i 4t miri el futur sense por i treballant des del present amb il·lusió.

A Batxillerat, creiem que cada estudiant ha pogut aprofitar els espais de confiança i proximitat que li hem ofert per sortir-se’n a l’hora de traçar el seu camí acadèmic i personal. El 100% d’aprovats a la selectivitat, les dues distincions PAU i el 10 de la Marta Bernadet ens omplen de satisfacció, igual que la valentia d’alguns estudiants que decideixen redreçar el seu camí cap a altres modalitats formatives.

Al PFI, dels 14 estudiants, 10 han superat tant en els mòduls generals i professionals com la FCT (pràctiques a les empreses) i ara començaran un cicle de Grau Mitjà. A més, n’hi ha un que l’han contractat a l’empresa on ha estat fent les pràctiques. Els qui no se n’han sortit els seguim orientant, o bé cap a tallers ocupacionals o bé cap a altres opcions, el que calgui perquè no llancin la tovallola.

A Cicles Formatius, especialment a 2n de qualsevol cicle, veiem madurar moltíssimes vides que ja van fent passos en el món professional. Exemple d’això són els 70 estudiants que han realitzat els seus estudis en modalitat FPdual. Però també aplaudim els dos alumnes de Grau Superior que s’han presentat a la selectivitat i l’han aprovada.

El futur és incert, no ho negarem, i es preveu que caldrà afrontar grans reptes, per això estem convençuts i convençudes que cal seguir sembrant en cada jove llavors d’esperança.

BON ESTIU!!!