Actualitat

Amb els comiats a l’ESO, us diem: BONES VACANCES!

Enmig de l’onada de calor, afrontant les adversitats climàtiques heroicament, l’alumnat de l’ESO posa punt final al curs amb activitats celebratives. Especialment a 4t d’ESO que han muntat una gran festa de graduació.


El passat, dimecres 22 de juny, tota l’ESO posar el punt final al curs 2021-2022. Un dia celebratiu en què hem fet balanç de moltes coses. Un dia especial en què hem mirat enrere i ens hem adonat del camí que hem recorregut, les experiències que hem viscut i cap on volem seguir avançant. Un dia de recollir el que hem sembrat i d’agrair el que hem recollit.

Perquè és cert que recollim allò que sembrem, però també ho és que, sovint, recollim molt més del que havíem sembrat i això és un regal que no podem donar per suposat.

A 1r d’ESO han tancat el curs de la mateixa manera que el vam començar: tot junts. En aquesta ocasió el centre ha estat l’agraïment d’un curs ben actiu i positiu, on s’han conegut, han trobat nous companys i amics convertint-se en un gran grup, ja són de l’ESO!

Ho han fet amb el “dilema eriçó” de Schopenhauer que ens explica que en un dia molt fred, un grup d’eriçons decideixen acostar-se per trobar l’escalfor dels companys. En fer-ho, es claven les punxes els uns als altres, però si s’allunyen massa tornen a sentir fred. Com resoldre el dilema?

Cal trobar una distància intermèdia: no tan a prop com per punxar-se ni tan lluny com per sentir el fred. El mateix passa amb les relacions humanes. Quan estem massa encallats ens podem fer mal a nosaltres mateixos, però quan la distància és massa gran també sentim el fred de la soledat. 
Al llarg del curs hem pogut sentir algunes punxades per aquestes intenses relacions, que hem pogut anar traient, curant. Tanmateix, hem pogut veure amb els nostres eriçons que han predominat més els moments de proximitat i d’escalfor.

A 2n d’ESO no només acomiaden el curs sinó que també s’acomiaden els grups. El curs vinent ja no seran els mateixos perquè es tornaran a barrejar. De manera que caldrà començar de nou a treballar la cohesió. Així i tot, les activitats de l’últim dia van ser celebratives i van constar d’un Talent show amb els cinc alumnes finalistes de cada grup-classe i, després, un lliurament de premis. Finalment, amb la gran subhasta, un joc amb el qual els valors són molt importants es va posar punt final al darrer dia.

A 3r d’ESO hem acabat el curs fent una càpsula temporal. I això què és? Doncs una capsa en la qual hi hem ficat objectes o missatges que entre tot el grup hem decidit que tenen un significat o un valor rellevant per a la classe. Després aquesta càpsula l’hem enterrada en algun lloc de l’escola i la desenterrarem a l’últim dia de curs de 4t.

A 4t d’ESO la celebració és “port todo lo alto”. Després de 4t anys junts (com a mínim), cada estudiant seguirà el seu camí. Alguns coincidiran, altres no, i per tant, és un moment importantíssim. Per això, les activitats de tancament que han dut a terme són d’una gran potència i, al vespre ho han celebrat en gran, en una senyora festa de graduació.

I amb aquestes últimes activitats ens acomiadem del curs 2021-2022 i desitgem a tota la comunitat educativa que tinguin molt bon estiu i gaudeixin de les vacances!