Actualitat

A 2n d’ESO treballem la física amb un projecte anomenat “PLENS D’ENERGIA”

La setmana passada, l’alumnat de 2n d’ESO va començar un projecte nou en l’àmbit científic-tecnològic que, partint dels diferents tipus d’energia, han creat muntanyes russes per experimentar-les. T’ho expliquem?


“Plens d’energia” és el nom del projecte que la setmana passada van dur a terme els nois i noies de 2n d’ESO en l’àmbit científic-tecnològic. En aquest àmbit s’engloben les matèries de Ciències Naturals, Matemàtiques i Tecnologia.

Des de les Ciències Naturals, l’alumnat ha treballat el concepte d’energia i, seguint amb els coneixements adquirits en la unitat anterior sobre el moviment (velocitat, acceleració, temps i posició), ha indagat en profunditat sobre l’energia cinètica i la potencial.

Des de la matèria de Tecnologia, els nois i noies de 2n s’han endinsat en l’apassionant món de l’energia elèctrica a `partir del muntatge i experimentació de circuits elèctrics.

Des de les Matemàtiques l’alumnat ha treballat els càlculs, per mitjà de les equacions, que es poden realitzar al voltant de tots els conceptes apresos en les altres matèries, ja sigui per calcular velocitats, temps, acceleracions, potències elèctriques, tensions elèctriques, la llei d’Ohm, etcètera.

Tots aquests coneixements, finalment, els han dut al terreny de l’experimentació en una activitat final en què l’alumnat ha hagut de muntar una muntanya russa mitjançant un tub i una bala amb l’objectiu que la bala arribés fins al final del circuit. Tot plegat ha servit per entendre també amb l’experiència com el fet de ser més alta una muntanya russa, fa que la bala tingui més temps d’acceleració i al final arribi a majors velocitats.