L’alumnat de 2n de batxillerat i de Grau Superior no només du a terme activitats de caràcter acadèmic o formatiu, preocupats per la selectivitat o l’orientació laboral; a Salesians Sant Vicenç també es treballa la interioritat i el compromís social.


Dijous passat, l’alumnat de batxillerat va caminar fins a la capella de Sant Antoni de Pàdua per realitzar-hi les convivències pastorals. En aquesta ocasió, l’activitat ha consistit en una experiència d’interioritat sobre la pròpia construcció personal, un espai de reflexió individual que s’ha expressat amb objectes simbòlics i un moment final de comunicació

I és que a batxillerat o a Cicles Formatius de Grau Superior no tot són exàmens, selectivitats, tria d’estudis, pensar en el futur. A Salesians Sant Vicenç dels Horts entenem l’educació i la formació com un procés que no deixa al marge el creixement personal.

Per això, tant al final del matí com a la tarda de dijous, aquests estudiants van rebre la visita de l’Iris, de l‘ONG Bosco Global, que els va explicar la seva experiència en voluntariat internacional. Aquesta mena d’experiències creiem que són clau per ajudar a créixer com a persones l’alumnat que enguany complirà la majoria d’edat o bé ja la tenen.

També a l’alumnat de 1r de batxillerat que ho desitgi, des de fa molts anys, se li ofereix de venir un dijous a la tarda al mes per conèixer les necessitats socials del nostre entorn, les injustícies del nostre món per contribuir amb una resposta en clau de voluntariat i compromís. Per exemple amb el consum conscient, la banca ètica, la crítica al món de la imatge, la reflexió entorn de les pròpies conviccions, la difusió d’exemples concrets de compromís.

Esdevenir adult, vol dir comprendre que com a individus tenim un paper proactiu en la societat. Que allò que afecta a un ens afecta a tots, en positiu i en negatiu. I que cadascú pot contribuir amb el seu granet de sorra a fer un món una mica millor, perquè els grans canvis comencen per un mateix.