Actualitat

T’acompanyem des del SAPP

Des del curs passat, les nostres psicòlogues del Servei d’Assessorament Psicopedagògic (SAPP) ofereixen breus càpsules de vídeo amb informació útil per a les famílies a fi d’acompanyar-les en el creixement personal dels seus fills i filles. Vols donar-hi una ullada?


Educar de vegades es fa complicat perquè en els èxits o fracassos dels fills, els pares i mares hi aboquen les pròpies inseguretats i pors. Això és ben normal: quan una persona ens importa, ens genera un patiment; si no ens importessin els nostres fills, no ens generarien cap preocupació. Per tant, d’entrada, el neguit que les persones que estimem ens generen no és una cosa dolenta, és signe d’un amor.

És clar que uns nivells alts de patiment poden fer malbé les relacions. La sobreprotecció, la invasió de la intimitat, el control, l’exigència acadèmica o comportamental, són coses que fàcilment poden arribar a generar conflictes quan els fills i filles arriben a l’etapa de l’adolescència.

Com gestionar les emocions que sovint esclaten en la relació amb els nostres adolescents? Com comunicar-s’hi positivament? Com afrontar temes que ens preocupen com les drogues, el sexe, la gestió del temps? Com acompanyar-los en la seva orientació acadèmica o en qualsevol presa de decisions important? Aquestes són les preguntes que les psicòlogues del SAPP de Salesians Sant Vicenç dels Horts han volgut entomar i convertir en càpsules de vídeo per ajudar les famílies a afrontar-les.

Equip SAPP