Actualitat

PFI visita l’ONG OPEN ARMS i els fa un donatiu

Aquest curs, hem pogut recuperar la tradicional visita a l’ONG Open Arms, al port de Badalona; però a més a més, l’alumnat de PFI ha lliurat a l’ONG uns clauers que ells mateixos han elaborat perquè els puguin posar a la venda i recaptar fons.


David Monné, tutor del PFI explica com ha anat la sortida

Ja fa uns quants cursos que, per aquestes dates, el grup de PFI du a terme una campanya solidària a favor de l’ONG Open Arms.

Aquesta campanya sempre ha anat acompanyada d’activitats d’apropament i sensibilització al problema dels refugiats i els immigrants. Com a escola salesiana, activitats com aquesta són una ocasió privilegiada per acompanyar l’alumnat a sortir dels seus esquemes i la seva realitat coneguda, i a reflexionar sobre la justícia social.

De vegades, posar-se davant de documentals com el d’Astral, de Jordi Évole, i comprendre els drames dels quals fugen els qui s’atreveixen a enfilar-se en una pastera per creuar el Mediterrani, resulta escandalós i alhora depriment. Perquè un se sent tan impotent davant del mal del món que de seguida cau en el desànim. Però sí que hi podem fer alguna cosa. És allò del granet de sorra.

L’alumnat del PFI ho sap, i se les ha enginyat per trobar una manera d’ajudar. Ho han fet elaborant uns clauers que l’ONG pugui posar a la venda i unes lletres tallades i treballades en ferro com a reconeixement de la tasca heroica que duen a terme. Durant la sortida que aquest dimarts han fet a la seu de Proactiva Open Arms, a Badalona, han pogut lliurar aquests clauers i les lletres a la socorrista voluntària de l’entitat que els ha fet de guia.

L’alumnat ha estat molt agraït de la visita, s’han mostrat molt impactats de poder pujar dalt de l’Astral, el mateix vaixell que han vist al documental, i han connectat molt bé amb la socorrista voluntària que els ha fet les explicacions i els ha acompanyat durant la visita.