Actualitat

L’alumnat de “Parla’m” a la 1a Micro Mostra de Teatre Escolar de Secundària

​​L’alumnat de 2nA d’ESO de l’optativa “Parla’m” de Salesians Sant Vicenç dels Horts, juntament amb els altres dos instituts del municipi, van participar divendres passat en la 1a Micro Mostra de Teatre Escolar que enguany s’ha dut a terme gràcies a aquesta nova iniciativa de l’Ajuntament.


El teatre és un d’aquells arts que permeten treballar competències comunicatives tan necessàries com l’expressió no verbal, el control del cos, la veu, i fer-ho en clau lúdica i dinàmica. Per això és una de les metodologies emprades a l’optativa “Parla’m” de 2n d’ESO. Aquesta optativa, que s’està duent a terme a Salesians Sant Vicenç dels Horts des de fa ja 5 cursos, té per objectiu desenvolupar en l’alumnat aquestes competències que, tot sovint, al llarg dels darrers decennis, no s’han treballat tant com la lectora i l’escrita.

Enguany, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha fet extensiva a secundària una iniciativa que des de fa molts anys es duia a terme només en l’etapa escolar de la primària. Es tracta de la 1a Micro Mostra de Teatre.

Aquesta Micro Mostra en realitat són tres Micro Mostres, ja que se’n farà una a cada trimestre. El passat 10 de desembre, va ser el torn dels de 2nA d’ESO, que durant el passat octubre i novembre han estat treballant amb Xavi Fumadó, de El Bitxo Teatre.

Aquest taller amb en Xavi ha consistit en unes sessions de treball del cos i de l’expressió de les emocions per, després, fer una posada en escena de petites obretes teatrals que han creat els mateixos nois i noies a partir dels seus propis interessos i inquietuds.

Ha estat molt interessant el procés de treball i el resultat ha estat sorprenent. Us convidem a les properes posades en escena d’aquestes Mircro Mostres que, a més, s’hi pot assistir lliurement!