Actualitat

Xavi Somoza participa de la 2a trobada de directors/es d’obres salesianes gestionades per seglars

Durant els dies 20 i 21 d’octubre, a la casa salesiana de Sanlúcar la Mayor, Andalusia, es va dur a terme una nova trobada de directors/es d’obres gestionades per seglars de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. Per què? T’ho expliquem!


El sentit de la trobada, que va comptar amb la coordinació de Fernando Báñez com a conseller responsable, va estar centrat en el pla d’acompanyament, a més de compartir experiències i crear sentit de pertinença.

Entre les intervencions de les jornades va destacar el moment formatiu a càrrec del salesià Rosendo Alabau que va aprofundir sobre “La pedagogia de l’amor“. També hi va haver ocasió d’aprofundir en “La direcció en l’experiència de Don Bosco”, a càrrec del salesià Miguel Canino, coordinador inspectorial d’Escoles.

Durant la segona jornada de treball es va comptar amb la participació del visitador extraordinari, Marcelo Farfán, que va intervenir on line fent una pausa en el seu recorregut per les diferents presències salesianes. També hi va haver ocasió de conèixer la programació de la Delegació d’obres gestionades per seglars i es va comptar amb la intervenció del pare Inspector Àngel Asurmendi.

Aquesta cita ha servit per presentar el document inspectorial “Obres gestionades per seglars en la Inspectoria Maria Auxiliadora” que es basa en els següents tres eixos:

  • Garantir l’ambient educatiu inspirat en el sistema preventiu salesià.
  • Responsabilitats i atribucions dels diversos responsables i dels organismes indicats per al seu funcionament i animació.
  • Acompanyament inspectorial de les Obres gestionades per seglars.

La trobada es va tancar amb el moment de comunicacions i l’intercanvi d’experiències. Així, doncs, seguim avançant en aquesta nova etapa que com a escola encetem juntament amb altres obres salesianes d’arreu de la Inspectoria que ja no estan directament gestionades per comunitats de Salesians. AVANTI!