Actualitat

Berta Rebanales entre les deu millors traductores del francès al català en el XXIè Concurs de Traducció de la UPF

Aquest any, hem tornat a participar al Concurs de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra! Van passar la primera fase de selecció la Laura Martín, la Rebeca Queral i la Berta Rebanales. I entre els 2.010 participants de 102 centres de Catalunya, la Berta ha quedat entre les 10 primeres de la seva categoria!


Rebeca, Laura i Berta

La Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra ha convocat aquest concurs el XXIè Concurs de Traducció amb el propòsit d’il·lustrar la vitalitat de l’ensenyament del francès i l’alemany i promoure el multilingüisme a casa nostra. Així mateix vol introduir la pràctica de la traducció de la llengua estrangera als centres de secundària per destacar-ne la importància en la nostra societat. 

En la prova de preselecció del concurs tres alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts van passar a la següent fase. Elles són Laura Martín, Rebeca Queral i Berta Rebanales de 1r de batxillerat.

Aquest any, La segona i última prova s’ha celebrat en els centres educatius dels estudiants durant el mes de febrer i no a la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, com en altres edicions. I ha estat en aquesta última fase que Berta Rebanales ha quedat entre les 10 millors traductores del concurs en la categoria batxillerat en la modalitat francès – català!

Això té un gran mèrit, sobretot tractant-se d’un concurs en el qual han participat 2.010 estudiants de 102 centres de Catalunya!

Berta Rebanales, enhorabona!

El concurs compta amb la col·laboració de l’Associació de Professors de Francès de Catalunya (APFC), l’Associació de Professors d’Alemany de Catalunya (APALC), l’Institut Français de Barcelona, el Goethe Institut i el Consolat General de Suïssa a Barcelona. El premi s’atorga a les millors traduccions realitzades per estudiants de tercer i quart d’ESO i de primer i segon de Batxillerat dels centres de secundària públics, privats o concertats de Catalunya i d’altres comunitats autònomes que tinguin el català com a llengua cooficial.