Actualitat

Cloenda del taller de basket beat

Finalitza el taller de Basket Beat que ha durat des del febrer al juny i on han participat 6 alumnes de 3r d’ESO: la Doae, la Ginebra, la Berta, la Mariam, l’Izan i l’Èric. Que què és el Basket Beat? T’ho expliquem!


Nois i noies de 3r d’ESO en una sessió de basket beat
Fons Social Europeu

L’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el Servei Educatiu del Departament d’Educació han organitzat un taller en horari extraescolar per a cada institut i que ha estat subvencionat pel Fons Social Europeu.

Aquest taller diversificat de suport i reforç educatiu proposats als centres de secundària de Sant Vicenç dels Horts aquest curs ha consistit en un taller socioeducatiu amb la metodologia Basket Beat.

Un taller de Basket Beat és una activitat educativa, col·lectiva, corporalartística en la qual es genera un espai de noves formes de relació social a través de diverses dinàmiques grupals i experiències musicals que, a la vegada, són l’instrument per generar situacions, diàlegs, posicionaments, aprenentatges, demandes i preguntes al voltant del món que estem construint entre totes.

Als tallers de Basket Beat, els participants són interpel·lats d’una manera objectiva, a partir de les coses que succeeixen en l’aquí i ara, amb els seus propis comportaments i l’efecte que aquests tenen sobre els altres. Aquest treball dirigit per educadores parteix del compromís en descodificar, primer en nosaltres mateixes, tots els aprenentatges que tenen els nostres cossos així com les nostres maneres d’expressar-nos en relació al gènere/sexe/sexualitat, els abusos de poder i la individualitat, entre d’altres.

Aquesta tasca sistemàtica incrementa la presa de consciència dels participants entorn aquestes situacions de desigualtat. Tot, amb una senzilla pilota de bàsquet!

Alumnes de 3r d’ESO en un moment de la sessió basket beat

La Doae, la Ginebra, la Berta, la Mariam, l’Izan i l’Èric han estat els sis protagonistes de les divuit sessions que s’han dut a terme en les instal·lacions de Salesians Sant Vicenç dels Horts des del 4 de febrer fins el 3 de junio, en què es va realitzar la cloenda.

Estem segurs que ha estat profitós!