Actualitat

El projecte “Tecnologies Creatives a l’Aula” a la XIII Jornada de Programació i Robòtica Educatives

Miquel Torres, professor de Tecnologia a l’ESO i d’electricitat a FP, va presentar el projecte col·laboratiu entre Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Universitat Politècnica de Catalunya i el nostre centre a la #JPRE21 que des de fa quasi 10 anys es du a terme a Salesians Sant Vicenç dels Horts.


CLICA PER VEURE LA PRESENTACIÓ

Enguany, la Jornada de Programació i Robòtica Educatives s’ha dut a terme en format virtual. Aquestes jornades estan especialment adreçades als docents de primària i de secundària interessats en l’ús de la programació i la robòtica en els seus entorns d’aula, però també està oberta a altres professionals interessats en la temàtica.

Tanmateix, des de fa uns anys, també hi participen alumnes, acompanyats pels seus professors, en la mostra de treballs realitzats per l’alumnat.

En aquesta XIII edició hem pogut escoltar un dels professors històrics de la nostra casa salesiana: Miquel Torres que ha explicat l’experiència de col·laboració que, des de fa quasi 10 anys, es du a terme en els tallers de l’escola gràcies a la col·laboració de Marcos Quílez, professor de la UPC (Campus Castelldefels), l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i Salesians.

Si veieu el vídeo veureu els diferents projectes que els alumnes han anat duent a terme en tot aquest temps. Hi podreu comprovar que el projecte és transversal al llarg de l’ESO i es materialitza a 4t en l’execució de maquetes elaborades pels estudiants que integren tecnologia de programació, elements impresos en 3D i robots pensats per fer de Sant Vicenç dels Horts una ciutat intel·ligent amb l’objectiu que sigui més sostenible.

L’any que ve, quan aquesta col·laboració compleixi 10 anys ho haurem de celebrar!