Actualitat

A 1r i 2n d’ESO saltem per l’educació

Ahir, 24 de maig, dia de Maria Auxiliadora, els alumnes de 1r cicle de l’ESO van dur a terme un repte solidari que ha permès recaptar fons per a l’ONG Bosco Global, que destinarà els diners a recolzar petits productors de plantes aromàtiques de l’Equador. Com? Saltant! T’ho expliquem.


Aquesta campanya, “Salta per l’educació”, és una de les iniciatives que es treballen des del Projecte COR. Té per objectiu educar en la solidaritat i la conscienciació els alumnes de 1r i 2n d’ESO amb una acció lúdico-benèfica que els permeti posar el seu gra de sorra en la construcció d’un món més just.

Es tracta d’una iniciativa que es du a terme en col·laboració amb l’ONG salesiana Bosco Global, que enguany du a terme la seva 2a cursa per la solidaritat global. Aquesta cursa, que nosaltres hem convertit en salts perquè ja la teníem dissenyada així des de fa alguns anys, té l’objectiu de recaptar fons que aniran destinats als projectes de cooperació que aquesta ONG du a terme en els països empobrits, així com en matèria d’educació per al desenvolupament i voluntariat.

Durant les darreres setmanes ens han visitat voluntaris i cooperants de l’ONG per explicar-nos i sensibilitzar l’alumnat sobre la realitat que viuen moltes famílies de l’Equador. I sobretot per comprendre que els canvis en el món es produeixen per la suma de molts petits esforços individuals, com les abelles. D’aquí que l’exemple de les abelles hagi estat central a l’hora de fer les sessions de sensibilització: #BeAbellaMyFriend

La dinàmica de recaptació de fons ha tingut un funcionament ben senzill. Durant els dies previs al 24 de maig, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO han estat demanant el compromís de persones del seu entorn a donar una quantitat de diners per temps que els alumnes, per equips, hagin saltat a corda.

Ara, que els nois i noies de 1r cicle de l’ESO ja han saltat, presentaran els fulls que certifiquen el temps saltat als seus patrocinadors perquè durant les properes setmanes puguin recollir-ne els donatius. Tan aviat com ens sigui possible informarem de la suma final de diners recaptats que es faran arribar a Bosco Global.

No sabem si recollirem molts o pocs diners, però si el que hem fet ha servit per veure l’altre com un igual i ser conscients que totes les persones tenim els mateixos drets, estem segurs que aquest és el primer pas per no vulnerar-los i reclamar el seu compliment en qualsevol país del món.

CLICA LA IMATGE PER VEURE MÉS FOTOS I VÍDEOS DE L’ACTIVITAT