Actualitat

Alumnes 3r d’ESO es fan un propòsit solidari

En el marc del Projecte COR, uns quants alumnes de 3r d’ESO s’han proposat dur a terme un gest solidari en relació amb alguna entitat de Sant Vicenç dels Horts. Aquesta iniciativa serveix per treballar la competència social i ciutadana, que marca el currículum, mitjançant l’eina del Servei Comunitari.


Maria Dengra i Greta Gimeno amb Alba Díez davant de Bayt-althaqafa

El passat dimarts 13 d’abril a la tarda, la Greta Gimeno i la Maria Dengra de 3r d’ESO van anar a la fundació Bayt-althaqafa per a oferir-se a dur a terme una acció solidària. Les va atendre l’Alba Díez, responsable de l’entitat a Sant Vicenç dels Horts. Els va ensenyar les instal·lacions i els va explicar l’acció social i educativa que desenvolupen.

Ara la Greta i la Maria han de discernir de quina manera volen donar un cop de mà a aquesta entitat.

Víctor Martínez, Pol Juan, Ferran Lorenz i Germán Fernández amb Nines García davant del Centro Amigos.

Per altra banda, ell dimecres 14 d’abril a la tarda, el Víctor Martínez, el Pol Juan, el Ferran Lorenz i el Germán Fernández, van anar al Centro Amigos per oferir-se a dur a terme una acció solidària. Les va atendre la Nines García, responsable del servei educatiu. Els hi va ensenyar les instal·lacions i els va explicar l’acció social i educativa que desenvolupen.

Tots quatre s’han compromès a enginyar-se-les per a buscar recursos per tal d’aconseguir pilotes d’esport per al centre i també raquetes i pilotes de ping-pong, ja que han sabut que aquest material és necessari i escàs en el Centre.

Pròximament, altres alumnes de 3r d’ESO iniciaran el seu Servei Comunitari en altres entitats de l’entorn municipal. Aquesta eina, la del Servei Comunitari, permet garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimenten i protagonitzen accions de compromís cívic, aprenen en l’exercici actiu de la ciutadania, i posen en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. A més, per una escola amb un projecte educatiu com el nostre, ens permet donar sortida i sistematitzar tot un tramat d’iniciatives que històricament ja dúiem a terme.

Tots els nostres ànims i admiració per aquests joves que amb el seu sí posen en joc la seva humanitat i omplen el món amb una mica més d’esperança.