A partir d’una activitat de filosofia anomenada “El poder de la paraula”, els alumnes de 1r de batxillerat han dut a terme una experiència pràctica: introduir la paraula “prefiero” o “prefereixo” al seu dia a dia i observar què passa.


Alumnes de 1r de batxillerat davant d’una pissarra plena de “prefieros” donant-li les gràcies a Diana Orero.

Per això hem fet la fotografia, amb una pissarra plena de “prefieros” i donant-li les gràcies a la Diana Orero. Els alumnes estan molt satisfets. Ha resultat ser una experiència molt gratificant i enriquidora.

Un dels temes de la matèria de filosofia tracta sobre el llenguatge. Per això, els alumnes van llegir un article de la Vanguardia on entrevistaven a Diana Orero, especialista en identitat narrativa. En aquesta entrevista, Orero explica què són els “prefiero”. A partir d’aquí, els alumnes van dur a terme una experiència pràctica: havien d’incorporar un “prefiero” al seu dia a dia, i veure què passava.

Un cop fet l’experiement, ho havien de plasmar en format de diàleg i, finalment, en feien una reflexió. “Quan corregia les reflexions, vaig veure que el tema havia calat fons. Se’m va ocórrer escriure a la Diana Orero a través d’instagram per fer-li saber que la seva feina havia servit tant als alumnes” diu Maria Bassas, la professora de filosofia.

Com a resposta a l'”atreviment” de la Maria, Diana Orero va mencionar a @salesians_svh en un stories a instagram prometent-nos que ens regalaria un exemplar del seu darrer llibre. I aquí el tenim: Todo Cuenta, de l’editorial Letrame, dedicat i tot!

En la dedicatòria, Diana Orero deia que els alumnes en comptes de “deberes” fessin “apeteceres“. I és que el poder de la paraula per canviar l’enfocament de les coses és impressionant. Fixeu-vos que no és el mateix dir “no em surt”, que dir “no em surt, encara…”. Vet aquí un “prefiero”!