Actualitat

Una víctima d’abusos sexuals explica el seu testimoni a Grau Superior

És molt difícil dir que no i encara més dir que no a algú que se suposa que vol el teu bé, algú a qui no li hauries de dir que no. El drama dels abusos sexuals a menors és una xacra a combatre a tots els nivells. El Juan Fran ens ho explica perquè aprenguem coses per a la vida.


El passat dilluns 30 de novembre els alumnes de Cicles Formatius de Grau Superor van poder conèixer en primera persona al JuanFran, un educador social d’una de les PES (Plataforma d’Educació Social) dels Salesians.

El Juan Fran, de petit, va patir abusos per part d’un membre de la seva família. Aquesta experiència traumàtica li va marcar la vida i va trigar molts anys a poder-ho explicar a ningú. A fi que els alumnes de Grau Superior que l’escoltaven el poguessin comprendre i aprendre del que li va passar, els va far 10 breus dinàmiques que giraven en torn de 10 idees clau relacionades amb les relacions humanes, la empatia, els errors, els sís i els nos.

Aquest testimoni s’emmarca dins dels objectius tutorials i pastorals de l’eix Valors Socials que sempre es treballen en motiu de la proximitat del Nadal. En acabar, els alumnes en van fer una valoració molt positiva i comentaven de la necessitat de fer més tutories com aquesta. En JuanFran va marxar rebent forces mostres d’afecte i gratitud.

Gràcies Juan Fran!