Actualitat

25N, un repte educatiu

“Són coses de parella, no t’hi fiquis”, “si vas vestida així, després no et queixis”, “si no vols és perquè no m’estimes”, “ella s’ho ha buscat”… Aquestes i altres, són frases que exemplifiquen un fracàs social que cal combatre en el camp educatiu.


Un any més, i tants anys com calguin, Salesian Sant Vicenç dels Horts condemna, com ho fa el 8 de març, com ho fa per Maria Auxiliadora, en les tutories de totes les etapes i en qualsevol context, la violència envers les dones i reivindica una igualtat de tracte i d’oportunitats que encara no existeix.

Per aquest motiu, ens adherim al manifest conjunt elaborat i recolzat per les principals entitats administratives del país. Cliqueu aquí sota per llegir-lo íntegrament:

CLICA PER LLEGIR EL MANIFEST ÍNTEGRE

La tasca que des dels àmbits educatius tenim per establir un fonament social que tingui una mirada nova i més justa sobre la realitat que massa sovint pateixen les dones és imprescindible. Tant a casa com a l’escola, treballar per obrir els ulls i no ser còmplices de les violències de gènere ni de cap tipus de violència, és l’única esperança per una societat que vulgui ser realment humana.