“Són coses de parella, no t’hi fiquis”, “si vas vestida així, després no et queixis”, “si no vols és perquè no m’estimes”, “ella s’ho ha buscat”… Aquestes i altres, són frases que exemplifiquen un fracàs social que cal combatre en el camp educatiu.


Un any més, i tants anys com calguin, Salesian Sant Vicenç dels Horts condemna, com ho fa el 8 de març, com ho fa per Maria Auxiliadora, en les tutories de totes les etapes i en qualsevol context, la violència envers les dones i reivindica una igualtat de tracte i d’oportunitats que encara no existeix.

Per aquest motiu, ens adherim al manifest conjunt elaborat i recolzat per les principals entitats administratives del país. Cliqueu aquí sota per llegir-lo íntegrament:

CLICA PER LLEGIR EL MANIFEST ÍNTEGRE

La tasca que des dels àmbits educatius tenim per establir un fonament social que tingui una mirada nova i més justa sobre la realitat que massa sovint pateixen les dones és imprescindible. Tant a casa com a l’escola, treballar per obrir els ulls i no ser còmplices de les violències de gènere ni de cap tipus de violència, és l’única esperança per una societat que vulgui ser realment humana.