Actualitat

Una Escape Room del Sant Sopar

Els nois i noies de 2n d’ESO han hagut de resoldre alguns enigmes relacionats amb el Sant Sopar per poder superar un escape room! Aquesta activitat, dirigida a conèixer les primeres comunitats cristianes i les característiques ideals d’un grup cooperatiu, forma part del projecte COR.


Aquests dies hem estat treballant les primeres comunitats cristianes. Per què? Doncs perquè, entre altres coses, són un exemple de cooperació, ambient de família, solidaritat mútua… en fi, tot allò que creiem que idealment hauria de ser tota comunitat humana. I és clar, un grup-classe és una comunitat humana en la qual els nois i noies de l’escola hi passen moltes hores del dia.

Coneixent les primers comunitats cristianes i a Jesús de Natzaret, oferim a l’alumnat d’aprendre:

  • Per una banda, els valors que ajuden a conservar i enfortir la vertadera amistat (alguns d’ells li van ser tan fidels que van morir per la seva causa, i d’altres van estendre el seu missatge).
  • I, per altra banda, podem aprendre com superar les dificultats i conflictes normals i naturals que es presenten en la convivència quotidiana en un grup de persones, com per exemple els grups d’aprenentatge cooperatiu.

També aprofitem per destacar la gran importància que van tenir les dones en aquests grups i comunitats en un context cultural molt masculí.

La Escape Room ens ha permès traslladar-nos a una sala ambientada per a l’ocasió Els alumnes han realitzat les proves en els mateixos grups cooperatius amb el qual treballen durant aquest trimestre. L’objectiu: descobrir qui és cada apòstol en la pintura de Leonardo Da Vinci del Sant Sopar i relacionar-los amb el signe del zodíac associat al seu nom.

Com? amb alguns símbols, unes bíblies i unes pistes. Vols veure-ho? Entra a l’àlbum de fotos!

CLICA PER VEURE L’ÀLBUM
L’últim Sopar de Leonardo Da Vinci