Actualitat

Bosco Global ens convida a unir-nos al repte #BeAbellaMyFriend

Amb el lema “Solidaritat Global, el millor remei davant la desigualtat” des de l’ONGD Bosco Global ens animen a treballar per la solidaritat global i unir-nos al repte  #BeAbellaMyFriend.


Clica per veure de què va

Es tracta de “sentir-nos abelles”, posar-nos en la seva pell per treure l’esperit més col·laborador i solidari. La proposta és senzilla però molt difícil alhora, ser responsables amb les persones i el món en què vivim cada dia. Cada acció, petita o gran, compta.

I aquí les Abelles, què hi pinten?

  • “Be ‘abella’, my friend” (sigues abella, amic meu); les abelles són un símbol que reflecteix la solidaritat.
  • Les abelles són éssers socials. Per sobreviure necessiten la cooperació de totes.
  • Les abelles són clau per a la sostenibilitat humana i mediambiental. Una tercera part dels aliments que es conreen depenen de les abelles.
  • Una abella sola no fa la mel. Li cal la cooperació i la feina en equip de tot el rusc.

Ingredients per a la Solidaritat Global

Per viure aquesta Solidaritat Global hem de ser capaços de construir societats justes, sostenibles i solidàries que necessiten incorporar els següents “ingredients”, tant individual com col·lectivament:

“Empatia, sentit de justícia, educació, coneixement de la realitat, afecte, alegria, suport, drets, respecte, diversitat, unitat, ètica, equitat, generositat, dignitat humana, col·laboració, comunitat, complementarietat, interdependència, responsabilitat i compromís”.

A boscoglobal.org/ca/beabejamyfriend/ compartim algunes claus, reflexions i recursos per respondre a la gran pregunta: Per què «solidaritat global? i com poder col·laborar en la construcció d’un món més just, equitatiu i sostenible.

#BeAbellaMyFriend