Actualitat

Girls on the move 2020!

Dimarts passat, 14 alumnes de Salesians Sant Vicenç van ser convidades a participar del “Girls on the move 2020” organitzat per l’empresa multinacional PLASTIC OMNIUM de Sant Andreu de la Barca. Una diada organitzada per les dones treballadores i adreçada a les dones treballadores del futur.Dimarts passat, 3 de març, 14 alumnes de 4t d’ESO de Salesians Sant Vicenç dels Horts es van desplaçar en tren a Sant Andreu de la Barca per participar de l’esdeveniment “Girls on the move” organitzat per l’empresa multinacional PLASTIC OMNIUM. Allí van conèixer a quatre dones que desenvolupen càrrecs de responsabilitat en l’empresa –tres enginyeres i una psicòloga– en àrees com Recursos Humans, Desenvolupament, Qualitat de Injecció de Plàstics i Unitat Autònoma Producció. Totes quatre van explicar a les nostres alumnes quines havien estat les seves experiències personals, formatives i professionals.

Després d’una conferència que estava previst que durés 50 minuts i que es va allargar fins a 90 minuts gràcies a l’animada participació de les alumnes, vam poder visitar la planta. En acabat, van posar en comú l’experiència en un pica pica cortesia de la empresa. L’experiència va ser realment positiva i motivadora per a les alumnes i per als qui van tenir l’oportunitat d’acompanyar-les des del centre.

PLASTIC OMNIUM és una empresa familiar francesa que es va fundar el 1946 i que actualment compta amb 128 plantes en 26 països, de les quals 5 estan ubicades a Espanya: Sant Andreu de la Barca, Tudela, Arévalo, Almussafes i Madrid. Estan especialitzats en els components exteriors de plàstic dels cotxes. Han calculat que 1 de cada 6 para-xocs han estat produïts per Plastic Omnium.

Aquesta empresa, en col·laboració amb l’Associació Francesa Elles Bougent, desenvolupen el projecte “Girls on the Move 2020” amb l’objectiu de motivar i incentivar les noies en els seus itineraris acadèmics perquè segueixin formant-se i perquè s’atreveixin a realitzar estudis en enginyeries tècniques. Una manera molt vivencial de lluitar també en el pla formatiu amb la desigualtat de gènere.

La Montse Boltaina, Laura Martín, i Mireia Sampedro representen les seves companyes en aquesta entrevista a Radio SVH.

CLICA PER ESCOLTAR L’ENTREVISTA A PARTIR DEL MINUT 12,10