Actualitat

El projecte COR omple de màgia les aules de 2n d’ESO!

Ahir, dijous 27 de febrer, el mag Eduard Juanola no només ens va meravellar amb els seus trucs de màgia sinó que també va convertir 2n d’ESO en una escola de màgia, a l’estil Hogwarts però en modern. Aquesta activitat s’emmarca en el projecte COR. Vols veure’n les fotos i els vídeos?


El mag Eduard Juanola és espectador del joc de cartes que l’Aida li fa

Aquest mes de febrer al projecte COR (Creatiu, Obert i Resilient) a 2n d’ESO hem iniciat els diferents tipus de pensament que ens ajuden a reflexionar, a ser crítics i a prendre decisions. Perquè no hi ha una única manera de pensar! Hi ha el pensament causal, el conseqüencial, el mitjà-fi, etcètera. Però tots ells són importants i ens serveixen trobar alternatives i possibles bones respostes davant de situacions en les quals hem de prendre una decisió.

Per començar aquest itinerari, hem triat el Pensament Alternatiu, és a dir, aquell que ens permet no quedar-nos amb la primera impressió o la que tothom pot pensar o la que ens sentim pressionats a fer, sinó que ens permet veure que cada situació es pot interpretar de moltes maneres o bé que s’obre a més d’una possibilitat.

Abans de prendre decisions cal mirar més enllà, veure totes les possibilitats, sense deixar-nos endur per primeres impressions. D’aquesta forma, tindrem en compte múltiples alternatives abans de prendre una decisió.

Després de treballar les il·lusions òptiques, que permeten veure una mateixa situació de diferents formes, aquesta setmana hem pogut experimentar en pròpia carn la Màgia, de part d’un mag professional, que ens ha demostrat que les coses no són sempre com semblen, i que podem trobar explicacions darrera de situacions que no comprenem massa bé.

Taller de màgia amb Eduard Juanola

La innovació educativa passa per explorar diferents formes de motivar i il·lusionar en l’aprenentatge d’aquestes competències socials. Experimentar un truc de màgia en pròpia carn, o convertir-te en mag pot ser una experiència que recordis durant molt de temps i que et dugui a pensar una mica més enllà d’allò que és obvi o immediat.