Actualitat

[COMUNICAT] Nova recollida d’al·legacions al projecte de llei de CONCERTS EDUCATIUS

Dissortadament, hem de demanar la vostra col·laboració de nou. El Departament d’Educació ha obert a informació pública un nou projecte de decret de concerts educatius que suposa una greu vulneració dels drets de les famílies a accedir en igualtat de condicions a l’educació que volen per als seus fills i filles. SIGNA.Benvolgudes, benvolguts;

Fa tot just dues setmanes us vaig adreçar un missatge demanant-vos que féssiu arribar les vostres al·legacions de disconformitat al projecte de decret de programació de l’oferta educativa i d’admissió d’alumnes en els centres del Servei Educació de Catalunya promogut pel departament d’Educació.

Gràcies a tots vosaltres, i malgrat disposar només de set dies hàbils se’n recolliren 122.206.

Hem d’agrair-nos la mobilització de tantes persones en favor de la llibertat d’elecció d’escola i d’un finançament suficient per escolaritzar tots els alumnes en condicions de gratuïtat.

Dissortadament, hem de demanar la vostra col·laboració de nou. El departament d’Educació ha obert a informació pública UN NOU PROJECTE DE DECRET DE CONCERTS EDUCATIUS que:

  • Supedita el concert a una programació anual de l’oferta educativa que podrà comportar la supressió d’unitats concertades abans que les famílies hagin pogut optar pel centre de la seva preferència.
  • Estableix nous requisits a les escoles si volen mantenir el concert, però no existeix cap previsió d’aplicació econòmica que permeti fer front a unes noves condicions que comportaran la retirada dels concerts o un increment de les aportacions que han de fer les famílies.
  • Reconeix la manca de finançament de les escoles concertades, però no n’afronta la solució, creant inseguretat i sense resoldre l’infrafinançament.

És per això que demanem de nou, la vostra col·laboració.

Una altra vegada hem de fer sentir la veu de la comunitat educativa concertada i és per tot això que, novament, demanem la vostra signatura i la de les persones del vostre entorn a les al·legacions que us proposem al següent DOCUMENT.

El termini de recollida d’al·legacions és aquest dimecres dia 26 de febrer per la tarda a la recepció de l’escola. En aquesta ocasió, i per tal de facilitar-ho al màxim, mirarem de fer-vos arribar còpies impreses del full de les al·legacions per si considereu signar-los i fer-los arribar a l’escola fins dimecres vinent.

En aquests moments, és l’única manera de fer sentir la nostra veu per tal que s’introdueixin canvis en aquest nou projecte de decret.

Comptant de nou amb la vostra col·laboració.

Ben cordialment,

          Xavier Somoza

          Director Titular