Actualitat

Els alumnes de PFI i de 3r d’ESO visiten l’Astral, el vaixell d’Open Arms

El passat dimecres 11 de desembre, els alumnes de PFI juntament amb 5 alumnes de 3r d’ESO van visitar l’Astral, l’emblemàtic vaixell amb què l’ONG Proactiva Open Arms va iniciar els seus rescats al Mediterrani central fa només 4 anys.

Alumnes del PFI i de 3r d’ESO al moll de Badalona davant de l’ASTRAL

Quan sentim que hi ha persones que viuen una situació tan desesperada en els seus països d’origen que fins s’atreveixen a jugar-se la vida en una pastera per arribar a Europa ens sembla d’una valentia admirable. Però encara és més admirable que hi hagi persones que es juguen la vida per salvar-les del mig del mar. Una de les ONG que es dedica a això és Open Arms i els alumnes de PFI i 5 alumnes de 3r d’ESO van anar a Badalona per conèixer-la de prop.

Dins del programa de tutoria, i en concret en l’eix de solidaritat, els alumnes del PFI (Programa de Formació i Inserció) han estat durant aquest passat desembre sensibilitzant-se amb la crisi migratòria dels darrers anys. Per què? Perquè com a escola cristiana, volem mirar la realitat des dels ulls de compromís amb els més desfavorits, a fi de promoure ciutadans d’alta qualitat humana, que sensibilitzats amb el dolor dels altres pugui estar atent a les oportunitats de contribuir positivament en la transformació del món.

Per la seva banda, 5 alumnes de 3r d’ESO es van afegir a la visita de l’ONG Open Arms per la seva sensibilització amb col·lectiu d’immigrants des de la matèria optativa d’Emprenedoria Solidària.

En la visita els ha acompanyat un dels voluntaris de l’ONG que, després de mostrar per mitjà d’un vídeo les històries humanes que salven de l’oblit del Mediterrani, ha acompanyat els nostres alumnes per la coberta i la cabina de l’Astral, el veler de luxe que va ser donat a l’ONG i que es va fer famós gràcies al documental homònim de Jordi Évole.

Després de visitar el vaixell, els alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts han tornat al seu poble més conscients del drama dels immigrants que fugen de la fam i la guerra al seu país i com de necessària és la tasca de les ONG’s. És una barreja estranya de sensacions: sembla que només rescatin persones del mar, però en realitat rescaten la nostra fe i esperança en la humanitat.