Actualitat

18 alumnes han estat aquesta setmana d’intercanvi a Itàlia!

Una de les novetats quant a projectes plurilingües que es realitzen a Salesians Sant Vicenç dels Horts és l’intercanvi amb l’escola salesiana Astori, de Mogliano (Itàlia). Aquesta setmana 18 alumnes de Batxillerat i FP han estat els seus convidats especials.

CLICA AQUÍ PER VEURE TOTES LES FOTOS DE LA SETMANA D’INTERCANVI A ITÀLIA

El curs passat van començar els contactes entre l’escola Salesiani Astori i Salesians Sant Vicenç dels Horts a fi de dissenyar un programa d’intercanvi que es duria a terme per primera vegada aquest curs 2019-2020. Doncs bé, el moment ha arribat i els primers de marxar han estat 14 alumnes de Batxillerat i 4 de Formació Professional de la nostra escola.

Divendres passat, aquests alumnes, acompanyats de Marina Coll (directora) i Petra Martín (tutora de 1r de batxillerat), van arribar a l’aeroport de Venècia i van ser rebuts per les famílies que els han acollit durant tota aquesta setmana a casa seva.

Després d’un cap de setmana amb les respectives famílies acollidores, dilluns tocava anar a l’escola per trobar-se i presentar-se davant dels seus companys italians. I tot seguit, van anar a visitar Venècia on, entre altres coses, van visitar les Gallerie dell’Accademia, San Marco, Rialto i Starada Nuova. A la tarda, cadascú va retornar amb la seva família.

El dimarts tocava visitar Verona. Abans de les 8h del matí, doncs, els nostres alumnes juntament amb companys italians van agafar el tren per anar de Mogliano a Verona. Allí van conèixer l’Arena, la casa di Giulietta, Piazza Bra, Castelvechio, San Zeno i Santa Anastasia.

El dimecres, un nou destí turístic: la ciutat medieval de Padova. Allí van visitar la Cappella degli Scrovegni i Sant Antonio. I a la nit, a les instal·lacions mateix de Salesiani Astori, van sopar amb totes les famílies acollidores per compartir una estona plegats de conèixer-se, de jugar, de riure…

I l’endemà, dijous, van tornar a Venècia, aquest cop per visitar les illes de Murano, Burano i Torcello i les seves fàbriques de cristall.

I avui, l’hora dels adéus. Abraçades, petons, amb aquella dolça contradicció entre no voler que s’acabi l’experiència italiana i, al mateix temps, tenir ganes de tornar a casa i retrobar-te amb els teus.

Han estat dies molt intensos, d’aprenentatge lingüístic i cultural, però també d’haver realitzat una experiència internacional d’intercanvi. És ben sabut que les millors lliços de la vida te les dona la vida mateix: les persones que coneixes, les passes que fas, els encerts i les equivocacions. Per això, agraïm la generositat i acollida de les famílies de Mogliano que han posat a disposició les seves llars i que sense elles aquest intercanvi no seria possible.

Arrivederci!!! Ci vediamo presto, questa volta a casa nostra!