Actualitat

Salesians Sant Vicenç dels Horts s’uneix al manifest unitari per commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Avui, 25 de novembre, és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Un dia per fer-nos conscients que cada dia és una ocasió per lluitar contra aquesta xacra mil·lenària. Clica per llegir el manifest.


clica per llegir el manisfest

La Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis han elaborat un manifest unitari per renovar el seu compromís en la lluita contra la violència masclista, i visibilitzar i reflexionar sobre algun vessant d’aquesta violència i el seu abordatge.

Salesians Sant Vicenç dels Horts, coherents amb la seva trajectòria de denúncia de qualsevol tipus de violència, sensibles especialment a la que afecta les nostres joves, se suma a aquest manifest.

Enguany, es posen de relleu les violències sexuals i s’adverteix que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l’estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”. Per la qual cosa el document fa una crida a seguir treballant conjunta i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l’erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de les supervivents; posa en valor la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.

Aquest 25 de novembre i cada dia de l’any #obrimelsulls25N i #desemmascarem la violència sexual.