Actualitat

Sortides tècniques a FP

Aquestes darreres setmanes diversos grups de cicles formatius han estat realitzant sortides tècniques visitat les empreses Gestamp, Mercadona, Cooperativa Alimentària Guissona i la fira Industry, entre d’altres. Però per què fem sortides tècniques a FP? T’ho expliquem.


La Formació Professional, com bé indica el nom, és un tipus d’estudis que preparen per a exercir una professió, un ofici. Per aquesta raó, més que cap altre estudi, manté un contacte molt estret amb el món professional.

Les sortides tècniques que tot sovint es van realitzant en els diferents grups de tots els cicles formatius de Salesians Sant Vicenç dels Horts, tenen per objectiu mostrar possibles futurs professionals als estudiants que, encara que puguin semblar llunyans, són molt a la vora. Algunes d’aquestes sortides tècniques volen donar una visió global de diferents entorns als quals podran accedir un cop titulats, però, en molts casos, també són l’ocasió de conèixer aplicacions concretes i vigents de les competències que estan assolint o de les eines que estan aprenent a fer servir.

El 25 d’octubre el nois i noies de 1r dels cicles formatius de Gestió Administrativa i d’Activitats Comercials van visitar la Corporació Alimentària de Guissona. Allí van poder veure en funcionament, no només les instal·lacions de tractament i preparació de productes sinó, sobretot, aspectes relacionats amb el funcionament empresarial i comercial de la corporació.

Per la seva banda, el 30 d’octubre, el grup de 1r del cicle formatiu de grau mitjà de Mecanització va visitar la Fira Industry, a la Fira de Barcelona (espai firal Gran Via). Allí van conèixer el més nou en relació a productes, eines i tecnologia aplicada a la indústria.

A seu torn, els alumnes de 2n del cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances van realitzar una visita el passat 4 d’octubre al CaixaLab Experience, un laboratori d’emprenedoria, al Caixafòrum de Barcelona.

Els alumnes de 1r i 2n del cicle formatiu de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial el 12 de novembre van visitar el Centre Logístic Mercadona i Gestamp, totes dues situades a Abrera. El Centre Logístic que l’empresa alimentària Mercadona té a Abrera compta amb 116.772 m2 de superficie des d’on s’abasteix uns 400 establiments de tot Catalunya gràcies a tot un sistema intel·ligent de gestió de mercaderies. I Gestamp és una empresa multinacional de fabricació de components metàl·lics per a l’automòbil i un dels pioners en la indústria 4.0.

Centre Logístic Mercadona a Abrera
Gestamp Abrera