Un grup d’alumnes de la matèria de plàstica participa a VINCLES, un projecte de la Fundació Contorno Urbano i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, dissenyant i pintant un espai urbanístic del municipi: les escales que uneixen el C/Còrdova amb el C/Cadis.


Clica per veure totes les fotos de la pintada

Vint-i-cinc alumnes de 4t d’ESO de Salesians Sant Vicenç dels Horts participen en el projetce VINCLES, una iniciativa qua ha estat fruit d’un premi atorgat a la Fundació Contorno Urbano. Aquest projecte vol potenciar el treball en comunitat amb l’objectiu d’escampar pintures murals per diversos indrets del municipi, amb la participació d’artistes professionals que treballen conjuntament amb ciutadania i entitats locals.

Clica per conèixer els detalls del projecte

Dimarts passat, 11 de novembre, l’artista gallega Doa Oa es va reunir amb els alumnes de 4t que fan la matèria específica d’Educació Visual i Plàstica per plantejar l’objectiu, fer l’esbós i establir el sentit de l’obra a realitzar. Aquesta artista professional destaca per les seves pintures murals en façanes i murs en les quals representa elements vegetals autòctons de l’entorn immediat. Barreja ciència i art amb un estil fresc i personal molt característic.

Per aquest motiu, els alumnes han sortit al pati per recollir elements vegetals tal i com es troben en aquest moment de l’any i han portat aquesta natura tardorenca a l’aula-taller per plasmar-la en un únic motiu que els integri tots.

Divendres 15 de novembre, desafiant el fred, els alumnes van anar a les escales que uneixen el C/Còrdova amb el C/Cadis per dur a terme la pintada de les escales representant-hi fulles i altres elements naturals autòctons. Ha estat una feinada però entre tots s’ha aconseguit un resultat impressionant.

La relació amb l’artista Doa Oa ha estat molt natural, «els alumnes de seguida li consultaven i la integraven.» explica Vicky Ipas, professora d’Educació Visual i Plàstica, «M’ha dit que s’ha sentit molt còmode i que s’havia sorprès de com de bé s’havien organitzat els alumnes».

«Ha estat molt interessant treballar amb la Doa per conèixer coses de la natura que no coneixíem» ha comentat Laura Camacho. «Ha estat un matí fantàstic. A més, és una cosa que queda per al poble i la pot veure qui vulgui» ha afegit. Tots coincidien a valorar molt positivament el projecte i a sentir-se orgullosos d’haver aportat una mica més d’art al municipi.

L’equip d’alumnes que han participat en el projecte han estat:

Carla Garcia
Irene Jiménez Mireia Campos
Esteban Moniz Iván Márquez Àngel Esteve
Àgata Pérez
Edgar Nieto Carla Gómez
Jianyun Xu
Yeray Plaza Claudia López
Ismael Zrigui
Arnau Berga
Pau Martínez
Sergi Antonio Pol Caballero Daniel Martínez
Eloy Franch Laura Camacho
Eduard Muñoz
Cristina Rengel
Gabriel Villalba

Si vols anar a veure com ha quedat aquesta contribució dels alumnes de Salesians al projecte Vincles de Sant Vicenç dels Horts, en aquest mapa hi trobaràs les indicacions. Passa-t’hi!