Actualitat

En marxa una línia de producció completa automatitzada amb tecnologia de la Indústria 4.0

A partir d’un projecte ABP (Aprenentatfe Basat en Problemes), els alumnes de 2n de Grau Superior de Robòtica i Automatització Industrial posen en marxa una línia completa de producció automatitzada, incorporant tecnologies pròpies de la Indústria 4.0. Ho vols veure?


Durant prop de quatre mesos, els alumnes de 2n de Grau Superior d’Automatització i Robòtica Industrial han estat immersos en el mòdul de projecte ABP en què han hagut de posar en pràctica tots els aprenentatges realitzats durant tot el cicle formatiu.

Per dissenyar i posar en marxa una línia completa de producció automatitzada, han hagut de cablejar, revisar i programar cada una de les vuit estacions de la línia de producció perquè complís amb el funcionament esperat. Han hagut de governar actuadors pneumàtics, senyalitzacions elèctriques, control de motors i servo motors, lectura de sensors de diferents tipus i configuració dels elements de seguretat. 

Els alumnes de 2n d’Automatització i Robòtica Industrial davant de la cadena completa de producció automatitzada.

Cada una de les estacions s’ha programat de forma independent, amb el seu panell d’operador HMI. Tot i així, cada estació està comunicada amb les del seu voltant, de forma que treballen de forma coordinada. A més, gràcies als diferents elements de comunicació, s’ha pogut obtenir un control de la traçabilitat de les peces que s’hi manipulen, obtenint així informació exhaustiva del camí que han recorregut des que entren al procés productiu fins que en surten.

La presentació dels diferents projectes es va dur a terme el passat dilluns 27 de maig, a l’auditori de Salesians Sant Vicenç.

Una experiència fantàstica de cooperació i tecnologia!